El PP es reuneix a Sant Cugat contra la ‘llei Celaá’

Foto: Cedida pel partit

Just el dia abans de les mobilitzacions en contra del projecte de llei orgànica educativa (LOMLOE) encapçalat per la ministra Isabel Celaá i a menys de dos mesos de les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, president i candidat del PP català, s’ha reunit a Sant Cugat amb representants de les AMPAs de l’escola concertada; un acte que ha servit per sumar-se a les mobilitzacions en contra de la llei Celaá i per valorar la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà.

Segons ha explicat el president popular als mitjans, la reunió amb les AMPAs ha servit perquè aquestes els hagin traslladat la seva preocupació davant la LOMLOE, que prioritza l’ensenyament públic per davant del concertat i preveu “mesures necessàries per evitar la segregació de l’alumnat per motius socioeconòmics”. La proposta de la ministra també contempla que en els concerts es prioritzin els centres educatius que no separen nens i nenes, el cobrament de taxes irregulars, la no cessió de sòl públic per a centres concertats i que religió no compti per a la nota mitjana.

Molts d’aquests canvis han estat criticats pels defensors de l’actual model d’escola concertada, entre els quals hi ha el PP. “Portarem les seves preocupacions al Congrés, al Parlament i, si cal, al Tribunal Constitucional”, he defensat Fernández com a resposta a la reunió mantinguda aquest dissabte al matí a la ciutat, “l’educació pública també inclou la concertada, que no és per als rics sinó per a moltes famílies que fan molt d’esforç per accedir-hi”.

El portaveu del PP defensa que les famílies han d’escollir a quin tipus de centre han de portar els seus infants tenint en compte on poden rebre la millor formació per tenir èxits al mercat laboral. “La llei Celaá liquida la cultura de l’esforç, que preveu que es pugui passar de curs tot i tenir assignatures suspenses”, ha criticat Fernández, que assegura que aquesta és una de les grans preocupacions traslladades per les AMPAs dels centres públics.

El candidat popular també s’ha mostrat favorable a l’existència d’escoles d’educació especial per davant de les normes en favor de la inclusió, que preveu la LOMLOE i també es va començar a aplicar a Catalunya al 2017 amb el decret d’escola inclusiva. “Els pares estan anguniats perquè saben que hi ha una atenció que només poden rebre a centres d’educació especial”, ha dit, “aquestes famílies no han de ser un experiment al servei de la diversitat”.

En la roda de premsa posterior a la reunió, on també han acudit diversos representants del partit, entre els quals militants de la ciutat, Fernández ha fet una valoració de la sentència del TSJ que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà. “A les comunitats autònomes on hi ha dues llengües oficials, les dues són vehiculars i han de ser tractades igual al sistema educatiu”, ha defensat, “el PP sempre ha defensat un model d’escola bilingüe i, on pugui ser, trilingüe”.

La pandèmia i les eleccions

En precampanya i amb dubtes sobre la celebració de les eleccions catalanes del 14 de febrer, Fernández ha defensat que, tenint en compte que es van poder fer els comicis als Estats Units, el govern de la Generalitat ha de ser capaç d’organitzar unes eleccions amb totes les garanties i permetent exercir el dret a vot a tota la ciutadania més enllà de les restriccions sanitàries per la COVID-19. De fet, els populars consideren que el possible ajornament electoral respondria més a una lògica partidista marcada per Carles Puigdemont que no per motius sanitaris i per això demanen que el govern sigui transparent en els motius d’un hipotètic ajornament.

Fernández ha aprofitat l’avinentesa per criticar el govern espanyol pel que considera una manca de coordinació a nivell estatal. Al seu parer l’executiu de Pedro Sánchez hauria de marxar unes línies clares d’actuació per evitar que cada autonomia tingui el seu propi pla de vacunació i mesures de Nadal. “Cada govern autonòmic ha de poder aplicar matisos però no fer normes totalment diferents”, ha defensat, tot dient que en el cas català el govern fa un “atac sistemàtic a la restauració sense cap prova científica que aquest sigui el sector on més contagis hi ha”. El president popular ha defensat el model de la Comunitat de Madrid i ha cridat a fer testos i rastrejos massius.

Notícies relacionades