El PNC es presenta a Sant Cugat en un acte amb Pascal per posar les bases del projecte a nivell local i comarcal

Foto: Jordi Pascual

Marta Pascal ha acudit aquest divendres a Sant Cugat en el primer acte del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) a la ciutat. La trobada amb militants i simpatitzants a la Masia de Can Ametller ha servit de presentació del nou projecte polític però també per copsar el suport local i comarcal i començar a estructurar el partit. Entre els prop de 20 assistents a l’acte, celebrat a porta tancada, hi era l’exalcalde Lluís Recoder i Marc Tolrà, santcugatenc a l’executiva nacional.

Abans de començar la trobada, Pascal ha atès els mitjans per explicar que el PNC centra esforços davant la possible convocatòria d’eleccions a Catalunya. Amb la voluntat de presentar-s’hi, la formació ha començat a reunir-se amb altres forces polítiques tot i que la seva secretària general per ara no avança si aquest cicle de trobades pot derivar en la creació d’una candidatura conjunta amb altres partits amb discursos similars als seus.

“Ara creem els equips a cada comarca i a les ciutats importants com sant cugat davant d’unes eventuals eleccions que creiem que són necessàries perquè el govern de la generalitat està absolutament bloquejat en la picabaralla entre Junts i ERC”, valora Pascal, “volem que la ciutadania ens expressi quina necessitat té d’un projecte com aquest i com el tirem endavant”.

Precisament la trobada d’aquest divendres ha servit per copsar aquestes impressions: “Defensem que la política sigui útil des dels ideals i per això preguntem a la gent sobre quins problemes prioritaris té el país, com han de ser les relacions Catalunya-Espanya...” La seva aposta política és un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’Estat però, conscients que això no s’aconseguirà a curt termini, defensen que cal que “es compleixin els compromisos que hi ha amb Catalunya” i alhora fer propostes polítiques davant la crisi actual. Una mirada que ho plantegen reivindicant-se des de la centralitat política, com va dir Tolrà a aquest mitjà, amb un projecte socioliberal.

Després que el Tribunal Suprem hagi tirat enrere les sortides de la presó de Carme Forcadell per considerar-les injustificades i sense connexió amb la condemna i la reinserció, obrint la possibilitat de suspendre el tercer grau a tots els presos, Pascal considera que la resposta dels tribunals és “injusta i desproporcionada” però diu: “No hem de caure en aquest parany. No podem tenir el país bloquejat perquè alguns només volen parlar de la independència i de la situació dels presos”.

Davant la participació de persones vingudes de l’espai convergent, la secretària general ha defensat que es tracta d’un projecte molt més ampli: “És evident que el món convergent té un pes específic, amb figures de renom com Lluís Recoder, però ens trobem gent d’altres espais i d’altres que se senten orfes de partit”. El PNC considera que Sant Cugat és un bon espai on implementar-se tenint en compte el seu comportament electoral.

Notícies relacionades