Debat sobre seguretat i crítiques a qui parla d’“estat policialˮ a l’Audiència pública

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Més enllà d’algunes peticions d’instal·lació de bancs, reordenació de terrasses, el cas d’una casa abandonada al carrer de la Creu i la necessitat o no de fer una biblioteca central urbana, l’Audiència pública del mes d’octubre ha servit, sobretot, per recollit una vegada més el malestar de part de la ciutadania pels robatoris i la seguretat a la ciutat. Una vegada més Alfredo Cernuda, veí de La Floresta, ha acudit a la sessió plenària per denunciar el nombre de robatoris i exigir més mesures.

D’una banda, ha demanat novament que es tanqui la via de ferrocarrils al seu pas pel barri per les dues bandes ja que assegura que el mur és insuficient permetent que els lladres s’escapin amb facilitat, una observació que comparteix la tinenta d’alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, i que diu que es treballa en el marc de l’Ajuntament. D’altra, ha demanat un increment dels efectius de la Policia Local, que tot i les incorporacions se situa per sota del mandat passat en haver hagut diverses jubilacions, i dels Mossos d’Esquadra.

Paraira ha defensat que ja s’han pres moltes mesures al voltant de la seguretat del municipi i que els florestans afectats han mantingut diverses reunions amb la policia per tal de conèixer les actuacions, que no es poden explicar en públic perquè no perdin efectivitat. També diu que s’hi faran noves accions. L’alcaldessa, Carmela Fortuny, reconeix que potser a La Floresta encara cal prendre més mesures però reivindica la tasca feta fins el moment.

El moment més àlgid ha arribat, però, quan Cernuda ha criticat, interpel·lant directament el grup municipal de la CUP-PC, totes aquelles persones que en el debat sobre els efectius han ironitzat sobre la creació d’un estat policial. El veí ha recriminat aquest posicionament perquè, diu, Sant Cugat es troba molt lluny de ser un estat policial ja que, de fet, se situa per sota de la ràtio d’agents per habitant recomanada per administracions superiors.

Quan la regidora cupaire i presidenta del Consell de Barri de La Floresta, Núria Gibert, ha pres la paraula, altres assistents gairebé no l’han deixada parlar. Quan l’alcaldessa ha posat ordre, ha desmentit que ella mai hagi parlat d’estat policial però que, en qualsevol cas i entenent que el seu grup municipal pot haver fer intervencions que no hagin agradat, ha assegurat que no consideren la seguretat un tema secundari i els ha emplaçat a seguir parlant.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article