Debat sobre el model sanitari a l’Audiència pública

Foto: Jordi Pascual

Marta Serrés, activista de la PAICAM, ha aprofitat l’Audiència pública del juliol per reivindicar en nom del seu, d’altres col·lectius i dels usuaris en generals que cal revisar el model sanitari català perquè els usuaris deixin de ser víctimes. Considera que es tendeix a derivar als hospitals, a sobremedicar i penalitzar les baixes laborals, entre d’altres. Per a ella, els beneficis són per a la classe política que permet el sistema.

En la línia de la moció aprovada d’ICV-EUiA, Ciutadans i PSC, que també ha tingut el suport de la CUP-PC i Dimitri Defranc, per sumar-se al manifest Millorar el sistema sanitari: enfortir l’atenció primària, ha demanat un canvi de paradigma en l’atenció bàsica. Considera que cal prioritzar aquesta atenció dotant-la, si cal, de més recursos i personal per garantir un millor tracte dels pacients al sistema sanitari català.

Després d’un discurs directe que l’alcaldessa, Mercè Conesa, ha qualificat de míting –ella ho ha acceptat–, ha preguntat per quines accions desenvolupa el govern municipal per garantir que no es tanqui cap CAP a l’agost com passa cada any. Conesa, però, no ha donat resposta concreta a la petició sinó que ha defensat el model sanitari i la planificació que es fa des de la Generalitat. Tot i així, defensa que l’Ajuntament no té competències en l’àmbit per poder donar resposta a les peticions que feia Serrés.

Al marge del debat sanitari, l’Audiència pública també ha acollit les crítiques dels veïns de l’Eixample Sud que han lamentat que es continuï preveient l’eliminació d’alguns arbres al barri i, alhora, que s’hagin suprimit algunes places d’aparcament. Cristina Paraira, tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, diu que són mesures pactades amb els veïns tot i que sempre hi pot haver algú descontent. Al setembre, diu, s’haurà enllestit l’estudi per començar a aplicar la zona d’aparcament preferent per a veïns al barri.

Notícies relacionades