Conesa nega la vinculació de Sant Cugat amb el cas Palau malgrat la sentència

Foto: Jordi Pascual

L’Audiència pública del març ha tractat temes diversos i ha tingut com a principal punt de tensió la pregunta de Susanna González, veïna de La Floresta, a l’alcaldessa, Mercè Conesa, sobre el cas Palau. La florestana volia saber per què no s’havia depurat cap responsabilitat política, si es tenia prevista alguna acció i, si arribat el cas, Conesa renunciaria al càrrec. Si bé, l’alcaldessa ha negat la major i ha dit que ella no sap res del finançament irregular de Convergència, tot apel·lant al recurs a la sentència, que, de moment, no és ferma.

Conesa ha repetit l’argumentari que ha fet servir el seu partit des que es va publicar la resolució judicial en què queda provat que les obres del PAV3 van servir perquè Convergència s’embutxaqués una comissió del 4% a partir amb Fèlix Millet i Jordi Montull. Per a ella, que a la sentència no s’apunti cap responsable municipal significa que ni els treballadors de l’Ajuntament ni els polítics locals van tenir incidència en la mossegada. Ha recordat, a més, que totes les despeses estaven justificades des d’un punt de vista tècnic. Amb un to expeditiu ha intentat inicialment que la veïna ni tan sols plantegés la pregunta.

També ha tingut un to dur amb Javier Jané, veí del carrer Migdia, que ha criticat que la Policia Local ha multat veïns del carrer per estacionar en el temps que tenen permès en ser una zona vianantitzada. “Intenti aparcar bé”, li ha dit. Alguna cosa semblant ha passat quan Federico López, de Mas Gener, ha repassat diversos dels problemes que no tenen solució al seu barri. Conesa l’ha interromput per mirar de no allargar l’Audiència pública i el veí ha dit que hi tornarà un altre Ple, com porta fent mesos.

La petició d’un desfibril·lador i de la millora de l’accés a Can Barata, crítiques per nous problemes de drogues, terrasses i el nou sistema d’accés a l’eix de vianants al centre, la petició d’ajut per millorar la Masia de Can Bell, les demandes de millores de mobilitat a Can Magí i una recuperació del debat sobre Torre Negra han estat la resta dels elements que s’han tractat en l’Audiència pública.

Notícies relacionades