Comença la comissió especial sobre les zones verdes i la modificació del PGM

L'oposició el dia de la presentació de les conclusions de la comissió Teyco. Foto: Jordi Pascual

Álvaro Benejam, portaveu del PP, és l'encarregat de presidir la tercera comissió informativa especial del mandat. A mode de comissió d'investigació tracta d'intentar esclarir la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a sis àmbits del municipi i que té com a origen les zones verdes de les rieres de Valldoreix. Segons Benejam, l'òrgan es va constituir oficialment al juliol en una primera reunió després que el Ple n'aprovés la creació però havia estat aturada des de llavors a l'espera que acabés com a mínim una de les dues comissions que hi havia en marxa, la de Teyco i la de la Costa del Golf. Un cop acabada i presentades les conclusions de la primera, avui mateix es reprèn la del PGM.

El funcionament d'aquesta nova comissió serà igual que el de les anteriors. En la segona reunió s'acordaran els representants definitius, tant pel que fa a regidors que hi participaran com els assessors que elegeixen per estudiar la documentació que es demani. En la mateixa trobada es determinarà el calendari i es plantejaran les primeres compareixences que han de permetre complementar la documentació. És, per tant, una reunió a nivell executiu. A partir d'aquesta se seguirà la mateixa lògica de no transmetre informació del contingut fins que estiguin enllestides les conclusions. És una mesura que es pren per evitar problemes i que es difongui informació a mitja investigació.

Aquest tipus de comissió tracta d'esclarir assumptes concrets però no tenen cap validesa des de la perspectiva judicial sinó que només poden elaborar conclusions polítiques. Implicarà repassar documentació força complexa relacionada amb l'urbanisme i el planejament i planejament derivat de diferents indrets de Sant Cugat ja que la modificació movia zones verdes i edificabilitat. Paral·lelament avançarà el contenciós administratiu que va presentar gran part de l'oposició amb algunes entitats de la ciutat i que va provocar una resposta conjunta dels governs de Sant Cugat i Valldoreix.

Tal com va explicar aquest diari, la modificació va moure zones verdes de les rieres de Valldoreix a Can Monmany i Can Busquets per així arribar a acords amb els veïns i evitar pagar indemnitzacions. Així mateix, l'edificabilitat d'aquests dos punts es va moure a Can Cabassa, l'Estació de Valldoreix i al Turó de Can Mates. En el transcurs d'aquestes accions l'oposició creia que s'havia beneficiat alguns propietaris i s'havien malbaratat diners públics. La nova comissió servirà perquè el govern doni els detalls del cas.

Notícies relacionades