Saps quant cobren, qui són i on han treballat els càrrecs de confiança i el personal directiu de l'Ajuntament?

Després de les eleccions municipals del 24 de maig i un cop constituït el govern, a aquest li tocava nomenar els càrrecs de confiança i el personal directiu del nou mandat. D’aquesta manera el govern municipal els va aprovar en el ple extraordinari celebrat el passat 26 de juny. Un cop passat pel ple, es van firmar un per un tots els decrets que atorguen les places aprovades, tal i com ja vàrem explicar.

Si fem una comparació respecte el mandat anterior hi ha un estalvi total de 27.000€/any en els càrrecs de confiança. El mandat de fa quatre anys aquest conjunt de càrrecs van tenir un cost total de 257.554,58€/any, mentre que aquest nou mandat tindrà un cost de 230.554,58€/any.

En el cas del personal directiu en el mandat anterior van generar una despesa total de816219,06€/any. Per aquest nou mandat també s’ha reduït aquesta despesa arribant a gastar 621219,06€/any, el que vol dir un estalvi de 195.000€/any. A aquestes dades se li ha d’afegir una nova directiva aprovada al ple de juliol. El càrrec es diu Sots Directora de Medi Ambient i Participació Ciutadana. Aquest càrrec generarà una nova despesa de 61.000€/any. Per tant l’estalvi final de la secció de personal directiu es redueix a 134.000€/any.

Si sumem el que s’estalviarà l’Ajuntament aquest any en càrrecs de confiança i personal directiu tenim un total de 161.000€ d’estalvi anual en el càrrecs de confiança i el personal directiu, segons les dades de l’Ajuntament de Sant Cugat. Tenint en compte que el govern convergent ha perdut la majoria absoluta i també ha baixat de 15 a 11 regidors, no és gaire habitual que el govern pugui acordar els càrrecs de confiança i el personal directiu amb certa comoditat.

Podeu veure al detallat el que cobrarà cada càrrec de confiança i personal directiu aquest nou mandat, amb el nom i la procedència de feina d’aquests nous càrrecs. 

Els càrrecs de confiança i el personal directiu al detall

Carme Olivé: Llicenciada en matemàtiques i Màster en Administració i direcció d'empreses (MBA, ESADE). Comença al 2003 a l'Ajuntament. Des del 2001 col·laborà en la implantació com a Business Manager de Insert Sistemas, S.A., del Grup Altran, de l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Abans havia desenvolupat tasques de gerent en nombroses consultores de software d'organització i finances. Va ser Cap de Servei durant 6 anys del INCASOL.

Víctor Martínez: Enginyer Industrial, especialitzat en organització industrial. Va començar com a enginyer municipal el 95, d'on passà a cap de servei de manteniment. El 2007 fou nomenat director de l'àrea de serveis urbans i manteniment de la ciutat i en el darrer mandat de l'àrea de territori i qualitat urbana.

Cristina Recasens: Grau d'Humanitats i Màster en direcció pública per ESADE. Ha estat des del 1983 en diversos departaments de l'Ajuntament desenvolupament diferents tasques, des d'auxiliar administrativa fins a cap de l'oficina administrativa, cap de negociat d'ensenyament, cap de secció de serveis personals, funcions de cap de secció a Dona Informació i cap de secció d'atenció a la dona i del programa de civisme. El 2007 és nomenada Directora de l'Àmbit de Polítiques Socials, el 2011 passa a ser assessora del mateix àmbit i ara recupera els la direcció.

Gustau Folch: Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i Censor Jurat de Comptes. Màster MBA en e-Business i en Gestió Universitària. Comença el 2014 a l'Ajuntament com a director de Recursos Humans i Serveis Logístics. Abans havia estat Director General de la Fundació UAB, des del 2009 i gerent de la mateixa UAB des del 2005.

Josep Lluís Alay: Llicenciat en Física i en Filologia semítica de les que és doctor per la UB i doctor en ciències per la Universitat de Lovaina. És professor associat a la UB. Ha estat en el darrer mandat Director de Patrimoni, Museus i Arxius de l'Ajuntament de Barcelona. Des del 2001 dirigeix l'Observatori del Tibet i Àsia Central de la UB.

Francesc Serra: Enginyer industrial superior i màster en direcció d'operacions i direcció de projectes de rehabilitació urbana participativa. Aquest càrrec va ser "fitxat" per l'ex-alcalde Recoder de l'empresa adjudicatària del Pla de Barris de Les Planes al veure els bons resultats de la seva feina. Fins el 2010 havia passat per empreses privades com a director de Logística i operacions fins que amb La Clarena Park, S.A. van assumir la feina encomanada per la Generalitat i l'Ajuntament al barri de Sant Cugat l'octubre del 2008. El 2011 passà a ser el director d'obres als districtes.

Josep Ignasi Bonet: Enginyer de Telecomunicacions, ha estat treballant fins ara al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat. Era el responsable fins ara del projecte del clúster Smart Cities i del smartCAT. També ho ha vinculat al desplegament del projecte Catalunya Connecta i Heura. Abans havia sigut el Director de projectes de Doxa Consulting Group.

Pep Tugues: Llicenciat en Filosofia i Lletres, també ha fet estudis de periodisme. Des del 1994 que està treballant al Centre Cultural, primer com a responsable del departament de comunicació i imatge (fins el 2002), va ser el cap de comunicació de l'Any del Mil·lenari, el coordinador del Pla de Cultura, de l'Any Grau-Garriga, del Fòrum 2004 i de l'Any del Llibre i la Lectura 2005. Cap de comunicació de cultura, esports, educació i turisme del 2003 al 2005 quan passà al càrrec actual.

Ramon Luque: Diplomat en magisteri i llicenciat en periodisme. Després de passar per Ràdio Sant Cugat quatre anys (1994.98) va desenvolupar la seva tasca en diferents mitjans fins que tornà a cugat.cat el 2003. El mateix any va passar al gabinet de premsa de l'Ajuntament, un any més tard va ser anomenat cap de premsa i el 2010 se li afegí a aquest càrrec el de cap de gabinet. En el passat mandat passà a ser el Cap del Gabinet de l'alcaldia exclusivament.

Vanessa Hernández (de baixa per maternitat): Llicenciada en periodisme, postgrau de Social Media & Community Manager i de Ciències Polítiques i Dret de l'Administració. Després de treballar a Televisió de Terrassa i El Periódico de Catalunya, va ser la cap d'informatiu de Ràdio Sant Cugat del 2001 al 2004. Paral·lelament era corresponsal de Catalunya Ràdio. Del 2004 al 2010 fou editora i redactora del canal 3/24 de TV3. El 2010 tornà a l'Ajuntament com a responsable dels projectes de comunicació digital i 2.0 i el desembre d'aquell l'anomenaren cap de premsa de l'Ajuntament.

Mónica Lablanca: Llicenciada en periodisme per a la universitat Blanquerna i va realitzar el primer curs de Dret a la UAB. Màster en comunicació Empresarial i en direcció i administració d’empreses audiovisuals. Postgraduada en Periodisme Digital. Del 2003 fins al 2004 va ser cap de Premsa de l’EMD de Valldoreix. Seguidament va passar a ser Cap de premsa i responsable de comunicació interna i externa de l’empresa Anuntis Segundamano. A partir del 2006 va passar per la Direcció de la productora audiovisual de l’ajuntament. A partir del 2010 va assolir la direcció de Cugat.cat.

Mireia Fons: Titulada en tècnic especialista en la branca Administrativa i Comercial per “Nuestra Señora del Sagrado Corazón” i diplomada en Gestió i Administració Pública per la UIC. A partir del 2002 entrar en la plantilla de l’Ajuntament dels funcionaris de carrera.  Des del 2008 es cap de protocol del consistori.

Mercè Abadia: Batxillerat elemental. Treballa com a secretaria de la Regidoria de Comerç, indústria i Serveis i després passa al Departament d’Informació. Des del 1997 fins al 1999 es responsable de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i seguidament es converteix en la Secretaria de la Tinença d’Alcaldia de Polítiques Socials. Des del 2003 fins al 2010 és Secretaria de a la Tinença d’Alcaldia de Territori. Després i fins l’actualitat, és Cap de Secretaria d’Alcaldia.   

Notícies relacionades