Publicitat

L'Ajuntament exigeix explicacions a l'Associació Catalana de Municipis per un contracte a una empresa propera a Convergència

ICV-EUiA va ser el primer partit en proposar la moció. Foto: Jordi Pascual

La pèrdua de majoria absoluta de Convergència ha tornat a passar factura al govern que es va quedar sol en el Ple de juny davant d'una moció en què es demanava explicacions a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per un contracte amb una empresa propera al partit que ara governa la ciutat. L'oposició en bloc va votar per demanar esclariments i responsabilitats a l'ACM i, mentrestant, congelar la quota de l'Ajuntament com a membre.

Tot va venir arran d'una informació publicada a el diari El País al mes de maig. Allà s'explica l'adjudicació d'un contracte valorat en 749.000€ a l'empresa Vetrocat, controlada per Ramon Lastarry i Josep Recaredo. El primer va ser gerent del Consell Comarcal del Maresme i el segon assessor de transparència i informació pública de la consellera de Governació de la Generalitat. A més, s'apunta a presumptes irregularitats en l'adjudicació que explicarien la concurrència de només dues empreses en el procés de selecció.

La moció, proposada inicialment per ICV-EUiA, i que va arribar a la sessió com a conjunta amb Ciutadans, ERC-MES i PSC va tenir el suport unànime de l'oposició i l'enrocament del govern en defensa, segons la regidora Cristina Paraira, de la presumpció d'innocència.“No hem de jutjar fins que no es porti als tribunals”, va dir alhora que criticava que tot el debat provingués d'una notícia publicada al diari. Els grups de l'oposició van insistir que es tractava de ser cautelosos fins que s'aclarís l'assumpte. Si es demostrés alguna irregularitat, es demanarien responsabilitats; sinó, es reprendrien les aportacions. Malgrat el vot contrari del govern, el Ple va aprovar la proposta.

Notícies relacionades