Uns jocs olímpics sense animals

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ens trobem a la final de tennis masculí dels Jocs Olímpics. Quatre anys d’espera, paciència i molta preparació. Per fi ha arribat el moment. L’esportista de la selecció està a punt de convertir-se en el millor tenista del món. Si guanya aquest set, el partit és seu. Però, a l’hora de sacar, rellisca i cau a terra recolzant-se amb la mà dreta per parar el cop. L’equip mèdic el treu del camp, el porta a urgències però no hi ha res a fer. Té una ruptura irreparable als lligaments de la mà dreta. No podrà tornar a competir mai més. Davant d’aquesta situació, la federació del seu país no té alternativa i el sacrifica.

Evidentment, aquesta història no és real, però si canviem el tenista per un cavall, sí. Això ha passat als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu. Una competició que també ha tingut més polèmiques animalistes i és que en plena retransmissió en directe tot el món va poder presenciar com l’entrenadora alemanya d’hípica Kim Raisner va agredir el cavall d’una de les seves atletes perquè no li feia cas. En aquest cas, la van desqualificar de la competició.

Per tot plegat, l’organització en defensa dels drets dels animals, PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), ha demanat formalment al COI que s’elimini la hípica dels Jocs. Així com enguany hem pogut presenciar la incorporació de nous esports actuals que tenen molts seguidors, com ara el surf, no té sentit que hi hagi una competició per demostrar qui és l’atleta que millor sap controlar un cavall i on a més, l’animal pateix. Seria impensable que existís una competició on es maltractessin els humans. De fet, aquests Jocs Olímpics passaran a la història per ser els primers on la salut mental dels esportistes, i la pressió a la qual estan sotmesos, s’ha posat sobre la taula. Tenim tres anys per posar també el debat del benestar animal sobre la taula i prendre mesures al respecte.

Bibiana Navarro, membre de la PAS

Notícies relacionades