Publicitat

Un gat de color negre

Edgar Allan Poe, l’any 1845, va escriure un relat d’horror i terror pur anomenat The Black Cat, atorgant als gats negres malediccions com el mal, l’agonia aliada amb la decadència moral, la mort no complerta o la irracionalitat d’una possessió demoníaca.

El protagonista en qüestió té una nit de malsons en la qual comença torturant i posteriorment assassinant brutalment el seu gat negre Plutó i sempre justificant que era la màgia o l’ànima del propi gat negre qui havia provocat en la seva persona aquest desig de perversitat, de violència, d’irritabilitat i de ‘fer el mal perquè sí’, de pecar...

Aquesta nit era la nit de Halloween, una nit que, segons la cultura celta, s’obria la porta que separava el món dels vius amb la del ‘més enllà’ i els esperits dels difunts tornaven a la vida i feien una processó pels pobles on abans havien viscut. Com que els gats negres eren considerats animals espirituals amb els quals s’associaven poders especials com la reencarnació d’esperits, els celtes creien que era la forma felina que adoptaven els dimonis, i durant l’Edat Mitjana van ser perseguits, torturats i assassinats per creure que eren bruixes reencarnades.

Però la veritat és que els gats ‘amb el pelatge negre’ són animals extremadament sensibles i adorables, que el color no ha de fer decantar res, que els mites i tradicions, antigues o no, sempre s’han de qüestionar...que som al segle XXI ja!

Des de la PAS volem unir-nos a les protectores en el missatge d’advertir de la necessitat d’extremar la precaució en les adopcions dels gats de color negre realitzades en dates properes a Halloween (31 d’octubre), per evitar que aquests siguin objecte de tortures, rituals i sacrificis satànics.

Bibiana Navarro i Argelich, membre de la Plataforma Animalista /PAS)

Notícies relacionades