S'acaba Sant Joan però arriba Sant Pere amb dos castells de focs

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La nit més curta de l’any és una de les nits més temudes per als animals. Si bé enguany s’ha de reconèixer que la nit de Sant Joan no ha estat tan estrident com els altres anys, però sí que ha fet patir un munt d’animals, arriba la Festa Major de Sant Cugat i el consistori ha decidit organitzar dos castells de focs la nit de Sant Pere, per tal de cloure la Festa Major i per no crear aglomeracions al carrer.

Una vegada més, els animals queden en segon terme. Tot i tenir el govern més d’esquerres de tota la història política de Sant Cugat, queda palès que el benestar animal no és una prioritat per a l’Ajuntament, ni tan sols es contempla.

Darrerament hem celebrat que a l’agenda mediàtica s’hi debatin qüestions tan transcendents com la violència masclista o l’emergència climàtica. Temes que han de tenir encara més pes, és evident. Uns dies abans de la revetlla de Sant Joan, hi havia moltes piulades a Twitter sobre el patiment dels gossos i gats envers els petards. Una petita victòria també, però no suficient. De mica en mica, el benestar animal intenta fer-se un lloc en el debat públic, però encara li queda molt camí per recórrer.

Un camí que seria molt més senzill si en una ciutat com la nostra, on un gran nombre de ciutadans i ciutadanes conviuen amb animals a casa, veiessin que se’ls tracta amb el respecte que es mereixen. Perquè no hi hauria d’haver éssers de primera i de segona, i sembla ser, que per alguns, els de segona ni existeixen.

 

Plataforma Animalista (PAS)

Notícies relacionades