Què vol dir ser casa d'acollida?

Podríem donar mil i una raons per acollir una mascota, però ho resumirem en tres punts molt senzills i a la vegada vitals: donar-li una llar temporal, evitar-li l’estança en una gàbia d’una gossera i, sobretot, ajudar a retornar-li la confiança en l’ésser humà.

No hem d’oblidar que el fet d’acollir un animal és un acte d’amor, de bondat i d’altruisme, però també és obrir el camí a l’esperança a aquell animal que per ser vellet,  poruc, malalt o abandonat queda oblidat com a ésser invisible a les protectores.

Normalment, acollir un animal només representa obrir les portes de casa vostra, ja que les despeses, si no es poden assumir, són suportades per les pròpies associacions.

Però, quins animals necessiten acollida? Els que han estat abandonats (siguin cadells o vellets), els que han estat maltractats i per fi han estat alliberats, els que s’han trobat ferits o atropellats o els que mai han tingut una llar que els estimi tal i com es mereixen.

Avui dia els animals abandonats, maltractats, ferits,...sembla que surtin com els bolets, per tot arreu. Des de la PAS ens hem trobat cadellets de gos, de gat, inclús de conill, als contenidors com si fossin un objecte més per treure’ns de sobre quan ja no ens interessa.

Què hem de fer en aquest cas? Portar-los a la protectora en gàbies? Alguns, els més petitons, encara estan necessitats de biberó i tot! D’altres que han estat atropellats o ferits, a part de portar-los al veterinari i fer-nos càrrec com podem de les despeses, necessiten recuperar-se en una llar, amb atenció i afecte...

Aquí és quan us necessitem, per acollir-los temporalment, ajudar a alimentar-los i a sentir-se resguardats mentre els busquem una bona llar.

Així doncs, no tingueu fre, des de la PAS us demanem que us animeu a acollir temporalment tots aquests animalons que han sortit del malestar, del patiment, i els doneu una possibilitat de poder tornar a confiar, poder recuperar-se i estar preparats per trobar una llar definitiva.

Bibiana Navarro i Argelich, membre de la Plataforma Animalista PAS

Notícies relacionades