Evolució lenta, però evolució

“Considera vostè que en les festes populars conegudes com a ‘correbous’ els animals són maltractats i pateixen?” 

Aquesta era una de les preguntes que van fer a més de 600 persones majors de 18 anys la Plataforma PROU CORREBOUS integrada per plataformes animalistes tan conegudes com: Animanaturalis, FAADA, Libera!, Fundación Fauna, Fundación Franz Weber, ADDA, Lex Ànima, AVDA i Tots Som Poble.

El 81,3% dels entrevistats va contestar que sí, que els correbous són maltractament animal. Els resultats mostren com a la província de Barcelona, per exemple, aquesta consideració arriba fins al 83%, en canvi la de Tarragona, que és la província que concentra més correbous de Catalunya, compta amb un 74% de persones que també consideren que els correbous suposen un maltractament als animals.

“Estaria vostè d'acord amb què el Parlament de Catalunya prohibís els correbous?”

Aquesta era l’altra pregunta, i el resultats són també molt esperançadors: guanya el SÍ, per un 75%. A la província de Tarragona també guanya el SÍ, i només un 26,7% estaria en contra de la prohibició. A tot Catalunya, només un 13,2% dels enquestats rebutjaria una hipotètica prohibició.

Les deduccions a aquests resultats són ben fàcils, qualsevol persona podria adornar-se que Catalunya no només no s'identifica en absolut amb aquests espectacles, sinó que una gran majoria estaria a favor que el Parlament les prohibís. I és que, per sort, i encara que d’una manera massa lenta al meu gust, però, la societat evoluciona, avança... tot i que ara cal deixar-nos de teories i passar ja a l’acció.

I això és el que s’ha fet, a través del grup parlamentari En Comú Podem van presentar la iniciativa al Parlament de Catalunya i es va poder fer una votació. En sabeu els resultats?

Va ser aprovada!!!!! Amb 50 vots a favor, 17 en contra i 61 abstencions (no em puc aguantar de fer esment sobre el comentari que el grup ERC va dir sobre aquest tema: “són senyal d’identitat, els correbous”. Sense comentaris.) 

Què toca doncs, ara? Tal i com he esmentat abans, passar a l’acció...

Correbous i Bous embolats, teniu els dies comptats a Catalunya!  

Bibiana Navarro Argelich, PAS Sant Cugat

Notícies relacionades