Dediquem temps a allò que ens importa

La situació que estem vivint aquests dies a causa de la  COVID-19 és clarament inaudita i poca gent sap ben bé com actuar. Haver d’estar tancats durant un període de temps tan llarg ens està afectant a tots, però cal pensar de manera positiva i veure què en podem treure d’aquesta experiència. De fet, una de les particularitats que està fent el confinament més amè és, sense cap dubte, la companyia dels nostres animals. 

Durant aquesta quarentena, els animals de companyia han adquirit un paper molt important. Poder sortir a passejar el teu gos, per exemple, és una cosa que s’agraeix durant aquests dies de primavera. Així mateix, ara que molts adults treballen des de casa i que els centres educatius estan tancats, els animals que fins ara havien passat moltes hores sols es troben en una situació desconeguda; tota la família és a casa! És per aquest motiu que, ara que podem, cal aprofitar i dedicar temps i atenció als nostres companys. És moment de valorar la seva companyia fent allò que els pugui fer més feliços i que, al cap i a la fi, també ens alegrarà a nosaltres: des de jugar amb ells pel menjador fins a provar d’ensenyar'ls-hi un truc, totes les opcions acabaran sent satisfactòries per als animals. 

A banda d’això, però, és important recalcar un incident més. A causa del coronavirus i per por al contagi, el risc d’abandonament a animals de companyia s’ha vist incrementat. Tot i que de moment no hi ha cap indici que ens afirmi que els animals poden transmetre el virus, són molts els rumors que s’escampen i que estigmatitzen els animals de companyia, cosa que ha d’aturar; durant aquesta situació hem d’intentar ser el màxim optimistes possible, mostrar afecte i estima i, en cas de tenir la sort de poder gaudir de la companyia d’un animal, apreciar-lo com es mereix. 

És cert que no se sap què passarà en el futur ni quines conseqüències tindrà el que s’està vivint, però el que sabem amb seguretat és que els nostres companys animals no ens abandonaran mai. Què menys fer, llavors, que cumplir-ho també per la nostra banda? 

Elisabet Capdevila, membre de la Plataforma Animalista Sant Cugat

Notícies relacionades