Benvinguts als meravellosos anys 20

Unes de les primeres coses que planifiquem quan estrenem un nou any són els propòsits que ens agradaria complir i que sempre comencem amb ganes inusitades, encara que gairebé mai arribem a fer-los realitat. Sembla ser que la constància no és una de les nostres virtuts. Sigui el que sigui, sempre ensopeguem amb la mateixa pedra… És un dels paradigmes que posseïm els éssers humans.

Curiosament, les propostes més generalitzades són:

- Menjar més sa.

- Caminar.

- Deixar de fumar.

- Anar al gimnàs.

- Aprimar-se.

- Tractaments de bellesa.

Tots aquests desitjos fan referència a la salut i l’aparença externa, els quals són propòsits molt importants, però què succeeix amb el gran oblidat... Per què la cultura no forma part de les nostres metes per a cada any nou?

- Llegir.

- Anar al teatre.

- Visitar museus i exposicions.

- Gaudir de concerts.

- Tardes de cine.

És important que la plasticitat del nostre cervell, de la mateixa manera que la del nostre cos, estigui sana i en forma. D’aquesta manera, guanyarem un major criteri sobre les coses, adquirirem cultura i comprendrem millor el nostre present, ja que ens ajudarà a entendre als altres i a nosaltres mateixos… Per això la millor manera d’exercitar-lo és poder viatjar a través d’una lectura sense moure’s del sofà; gaudir d’un bon concert, conèixer l’art visitant museus i vivint el teatre, a la vegada que descobreixes llocs en els quals et trobes a tu mateix. Aquestes són algunes opcions culturals per tenir en compte aquest any acabat d’estrenar.

La dècada dels anys 20 està aquí!

Cent anys enrere començaven els meravellosos anys 20, una dècada esplèndida, liderada per la llibertat, l’alegria i l’afany creatiu en el qual la cultura va tenir un veritable auge. Les expressions abanderades van ser, el cine, el teatre, la música, la poesia, la pintura, l’arquitectura, la fotografia… que es van implantar en la societat per a donar veu i visibilitat a les inquietuds de la ciutadania. Temps d’apertura i modernitat sobretot per a les grans ciutats.

En l’actualitat, hem de prendre exemple d’aquells anys i millorar el que ara ens pertoca. Reflexionar per aconseguir un propòsit global que a tots ens incumbeix, com els conflictes territorials, el medi ambient, la corrupció, la fam, la migració… I es trobin solucions satisfactòries de la mateixa manera que es va fer fa un segle enrere, per poder viure en pau i harmonia.

Benvinguts meravellosos anys 20!

Pili Egea, escriptora i estudiant d'Història de l'Art

Notícies relacionades