Pili Egea

“Yo también leo”, una app inclusiva

En la “Taula de persones amb discapacitats” del passat setembre, que organitza l’Ajuntament de Sant Cugat, es va presentar “Yo también leo”.“Yo también leo” és una aplicació inclusiva que ajuda a l’aprenentatge de la lectura per nens amb síndrome de Down, TEA (trastorn de l’espectre autista) o qualsevol altre tipus de limitació cognitiva. Aquesta aplicació ha estat creada per la Gemma Fábregas i la Marie Anne Aimé i va néixer perquè els nens aprenguessin a llegir d’una manera divertida i didàctica amb reforç positiu. El seu protagonista és un simpàtic mussol que durant tot el joc acompanya al nen en el seu ensenyament.

La història dels Jocs Paralímpics

Amb motiu de la celebració dels Jocs Paralímpics, algunes persones s’han preguntat com van néixer. Encara que ja existien des de l’Antiguitat, va ser després de la Segona Guerra Mundial quan es van impulsar. La intenció era rehabilitar als soldats i civils que havien estat ferits a aquesta guerra.

230 sense Amadeus Mozart

Des de fa mil·lennis, la música ens acompanya, ens reconforta i ens ajuda a definir cada època històrica. En algunes pintures rupestres es poden observar grups de persones que estan dansant. No se sap si el ritme formava part dels primers habitants de la Terra, però tot apuntava que així era. Sigui com sigui, la música aviat va ser la companya de l’home en totes les activitats i esdeveniments de la seva vida.

Fem un Museu i el cinema mut

El projecte Fem un Museu, amb 13 edicions a la seva esquena, és un, per no dir, el projecte inclusiu d'àmbit cultural més important de Sant Cugat. Nascut i organitzat en Museus Sant Cugat per l’Helena Minuesa, és una iniciativa que pretén acostar el món de les arts a col·lectius de persones amb diversitat funcional (majoritàriament amb diferents capacitats intel·lectuals) i persones en risc d'exclusió social.

Hi ha un home dels estels esperant el cel

El 8 de gener de 1947, va venir al món el David Robert Haywood Jones. El primer que va veure va ser el cel de la nit londinenca. Veritablement el va marcar aquest dia, ja que la seva trajectòria artística va ser tan exitosa com la de l’Elvis Presley, una altra estrella, que havia nascut el mateix dia dotze anys abans.

Pàgines