Google encara no ho sap tot

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Google maps ha entrat a les nostres vides sense fer soroll. És la nova Bíblia que ens indica el bon camí. Fa només deu anys encara consultàvem mapes o preguntàvem direccions. D’aquí a deu anys potser ni caldrà mirar el mòbil per anar a qualsevol lloc. Però Google, a diferència de la Bíblia, evoluciona.

A la marquesina de la parada del Bus de barri número 2074 Torrent del Rovelló - Camí del Pantà de les línies 118, 128 i Nit Bus10 ubicada davant del Baixador de Vallvidrera, hi ha un cartell en dos idiomes i fotografies que diu:

Google Maps is wrong, you should get off at the “peu del funicular stop” and then take the cable railway to “Vallvidrera superior”, then you should take bus 111(is in front of the station), which will take you to the Tibidabo park.

Google maps está mal, necesitas coger el tren S1 o S2 dirección la plaza cataluña y bajar en la siguiente parada “peu del funicular”. Después coger el funicular hasta vallvidrera superior y en frente de la estación encontrarás la parada de bus del 111, el cual te llevará directamente al parque del tibidabo.

No sabem qui es va dedicar a dissenyar, escriure, traduir, imprimir, plastificar i enganxar els cartells a la marquesina de la parada del bus però li han fet cas. Consultant de nou Google maps podem comprovar que mostra el recorregut suggerit. L’omnisciència de Google no és absoluta però s’hi apropa a la velocitat de la llum. Google viu de les nostres dades. Les hi regalem cada dia fent servir el seu cercador, informant-lo d’on som amb el GPS activat, fent servir el Gmail, guardant fotos i documents al Drive o escrivint articles com aquest.

Al costat de la parada del bus hi ha l’anunci de la Festa Major d’hivern dels barris de muntanya. Els actes inclouen el partit tradicional de cúrling del 16 de febrer a les 9 h al pantà de Vallvidrera, en cas que estigui prou glaçat, en cas contrari; ‘anirem a esmorzar’. Ho sap Google si estarà glaçat o no? Sap que a les 19 h es farà el Quinto de nadal amb vi calent? Sap que ‘The Motherfucker Orchestra’ actuarà a les 22 h? Sap que la marquesina d’anuncis està reservada per a ús exclusiu de l’Associació de veïns de Santa Maria de Vallvidrera Mas Sauró? Sap que a la valla d’entrada del restaurant ‘menú calçotada tot inclòs’ El aire, hi ha la foto d’un gos amb la llegenda ‘ven a comer en nuestra terraza’? Sap que hi ha un topògraf que s’anuncia a un pal de llum de fusta en desús? Sap que l’entrada del centre de control de trànsit dels Túnels de Vallvidrera sembla un tanatori?

Google encara no ho sap tot.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi