Feministes de cara a la galeria

Sembla que darrerament tothom es puja al tren del feminisme, però molts agents sense tenir en compte què vol dir i ho fan només de puntetes. A Sant Cugat tenim exemples clars de la hipocresia al voltant del feminisme, i més si parlem de trens: l'empresa FGC s'omple la boca i omple la publicitat dels seus trens amb mesures contra les agressions masclistes però demanen 26.000€ a les feministes que van voler mostrar aquesta i altres discriminacions i violències que patim les dones el passat 8 de març. Però no són els únics, ara torna a ser l'Ajuntament (amb el govern de Convergència-PDECat-Junts per Sant Cugat o com li vulguin dir, que ja sabem que el nom no fa la cosa), qui de nou parlen de ser feministes però actuen en una direcció contrària.

Ja vam veure com assistien a la concentració de rebuig a les agressions sexuals convocada per Hora Bruixa (situant-se just darrere de la pancarta per quedar bé a totes les fotos) però en canvi no fan polítiques que evitin aquestes agressions –el Comitè de Vaga Feminista d'enguany va fer un seguit de propostes que podrien estar aplicant fa anys–. Ara, han denunciat Arran per una pancarta i uns cartells que es van penjar en el marc del 25 de novembre de l'any passat, dia contra la violència masclista. A la pancarta es denunciava la violència que rebem les dones i als cartells es posaven tot d'exemples de què és la violència masclista, perquè al final si des de l'escola o qualsevol altra institució pública no s'està fent aquesta tasca de conscienciació, els col·lectius feministes ens veiem empesos a visualitzar, conscienciar i denunciar la violència masclista amb l'objectiu d'eradicar-la de la societat.

Aquest 8 de març l'alcaldessa se sumava a les reivindicacions feministes i, fins i tot, va mostrar-se a favor del tall de vies dels Ferrocarrils que es va fer al matí. Pot haver-hi més hipocresia en mostrar-se a favor d'aquesta acció (en la qual no té capacitat de retirar la denúncia) però en canvi actuar de manera punitiva amb altres accions com és la de penjar uns cartells i una pancarta quan sí que és la seva competència i pot decidir fer-ho o no?

Nosaltres tenim clar que ho seguirem fent ens multin o no, perquè defensar una vida digna per totes les dones val més que tots els diners que ens pretenguin fer pagar. Ara bé, que no es rentin la cara amb el feminisme, perquè amb la situació que patim diàriament les dones no es pot fer campanya o tenir aquesta doble vara de mesura: o t'hi compromets o no, però que no sigui pel rèdit polític del teu partit sinó perquè les nostres vides valguin l'alegria de viure-les en pau.

Patrícia Gotarda, militant d'Arran Sant Cugat

Notícies relacionades