Els sorolls i la torre elèctrica de Mas Gener tornen a protagonitzar el Consell de Mira-sol

Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els veïns del barri de Mas Gener encara no han trobat solució als problemes de soroll que causa l’AP7 ni a la torre d’alta tensió que els agradaria tenir soterrada. Les reivindicacions van començar ja fa més d’un any i les peticions al Ministeri de Fomento per posar unes pantalles acústiques encara no han arribat a bon port. En el proper Ple municipal el grup d’ERC-MES presentarà una moció, finalment de manera conjunta amb PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, Ciutadans, ICV-EUiA i PSC, perquè l’Ajuntament implementi accions de minimització de la contaminació acústica a falta que l’administració estatal actuï. La representant dels republicans, Eva Lafuente, s’ha compromès en nom del partit a donar suport als veïns si volen emprendre accions legals.

També afectant al barri de Mas Gener, el Consell de Mira-sol de desembre ha servit per explicar la intenció de l’Ajuntament d’impulsar un conveni amb Endesa, Rubí i l’Institut Català d’Energia per acabar soterrant per sota de l’AP7 la línia d’alta tensió que provoca que hi hagi la torre al tocar de l’autopista. El pressupost hauria de ser d’1,5 milions d’euros, un 34% dels quals hauria d’abonar el consistori santcugatenc. Aquest ha estat l’anunci de la presidenta del Consell, Carmela Fortuny, entre els dubtes d’alguns dels veïns que han vist reiterades vegades que la ciutat veïna no prioritza aquest projecte, del qual es porta parlant diverses sessions.

El darrer projecte amb efecte sobre Mas Gener és la cobertura de la seva pista esportiva, un compromís pres pel govern després que digués que no es podia realitzar aquest any amb els diners de lliure disposició perquè calia primerament fer un Pla Especial. Iniciat el compromís d’aquests tràmits, els tècnics s’han trobat que aquest espai forma part del terme de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix i per això s’ha iniciat una negociació entre l’Ajuntament i l’entitat valldoreixenca.

Des de la vesant esportiva, s’ha anunciat que les obres de la primera fase del Complex Esportiu de Mira-sol, és a dir, la construcció de la piscina coberta, no es podran iniciar fins com a mínim el maig. El canvi es deu a uns canvis legislatius que suposen més tràmits burocràtics. Ja ha estat aprovada la modificació del Pla Especial però, de moment, no s’ha licitat cap projecte perquè comencin les obres. Alguns veïns temen que, com ja va passar al 2008, el projecte acabi aturant-se.

El darrer dels temes principals que s’han tractat a l’últim Consell de Mira-sol de l’any ha estat la urbanització de l’avinguda Baixador, presentada a l’EMD de Valldoreix en forma d’avantprojecte a falta de trobar finançament per desenvolupar el projecte i les obres. Diversos representants han apuntat que la presentació va tenir deficiències tècniques i alguns veïns de la zona han criticat que no se’ls va comunicar degudament el procés participatiu. Com als altres Consells de fora del centre, s’ha informat que l’any vinent es disposaran de 80.000 euros de diners de lliure disposició, alhora que també s’ha presentat el nou Síndic de Greuges Local, Ramon Palacios.

Notícies relacionades