Primer pas per a la reparcel·lació de Bonavista

Zona de l'actuació. Imatge: Ajuntament de Sant Cugat

El Ple d'abril va aprovar que l'Ajuntament demani la titularitat de dos trams d'accés a la C-16 que mai s'han arribat a executar entre la Colònia Oller i l'Estació de Mira-sol. De fet, no hi va haver debat. Una infraestructura que no es pot fer per espai i un consistori que recupera la zona. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet, va dir que és una bona oportunitat per a la reparcel·lació de Bonavista. El regidor socialista, Pere Soler, va dir que és una bona notícia perquè s'esponjarà el barri. Només el PP no hi va votar a favor, s'hi va abstenir.

L'espai que passa a tenir titularitat municipal és el comprés a banda i banda de la C-16 des de l'avinguda del Carril fins a la part inferior del pont del carrer Vallseca. És una zona on hi ha edificacions però hi resten força parcel·les buides, totes d'habitatges individuals. L'àmbit, en sentit ampli, topa per una banda amb el Mira-sol Centre i a l'altra, després de la Colònia Oller, amb l'Escola d'Arquitectura.

De la mateixa manera, el Ple també va aprovar, amb els mateixos posicionaments, la cessió de la titularitat de les calçades laterals de la C-16 a la Generalitat. Es va fer pensant que aquestes calçades, tot i que de moment de titularitat municipal, compleixen una funció metropolitana. Són les que van des de l'àmbit de La Guinardera fins a la mateixa Colònia Oller.

Notícies relacionades