Mira-sol reivindica l’horticultura en el pregó de la Festa Major

Foto: Joan Cabasés Vega

Joan Cabasés Vega i Jordi Pascual | Sona a frase nostàlgica però abans tot això eren horts. Ara també, almenys una petita part. Més o menys això han vingut a dir els membres de l’Associació de l’Hort de Mira-sol en el pregó de la Festa Major del barri, que s’allargarà durant tot el cap de setmana. “Som recuperadors, 30 anys després”, han reivindicat, “la nostra prova pilot és pionera però molts de vosaltres us heu apropat a demanar dubtes per emprendre la vostra aventura ecològica”.

I ja posats, han fet memòria de quan Mira-sol rebia el qualificatiu de Mira-fang per molts dels seus veïns evidenciant així un entorn rural totalment desaparegut en l’actualitat. L’associació és l’encarregada de gestionar l’hort comunitari ubicat al costat del Casal des que Cíclica va deixar l’acompanyament. Tot i que la iniciativa és compartida amb l’Ajuntament, els seus integrants defensen l’alt grau d’autogestió que han aconseguit. Així, han animat als mira-solencs, molts d’ells nouvinguts, a sumar-s’hi al projecte o, com a mínim, interessar-se.

La fins fa poc presidenta del Consell de Barri i nova alcaldessa, Carmela Fortuny, també ha estat present en les reivindicacions del pregó, especialment en dos termes; d’una banda, demanant més zones verdes d’horts urbans i menys d’aparcament –en referència a la recent implementació de l’àrea verda d’ús preferent per als veïns– i, d’altra, evidenciant la lentitud en l’inici de les obres de la primera fase (la piscina) del Complex Esportiu de Mira-sol.

Fortuny ha pres tots aquests “ai Carmela” com tocs d’atenció positius: “Ens agrada molt que sigui una crítica constructiva”. L’alcaldessa ha reivindicat la Festa Major pel seu caràcter participatiu i diferencial, amb un reconeixement especial a la Coordinadora Sociocultural del barri com a impulsora de la celebració. Just després del seu parlament i de reconèixer la tasca feta per l’associació en la gestió, els representants polítics i de l’entitat s’han fet una fotografia conjunta a l’hort.

La Festa Major de Mira-sol comprèn tot el dissabte i diumenge amb activitats com una prova de pàdel, una festa de l’aigua, un campionat de petanca, partides d’escacs, sardanes, karaoke, balls, una bicicletada popular, una festa de l’escuma, un taller de castells i les havaneres i rom cremat per tancar-la el diumenge a la nit. Pots consultar la programació completa al fullet informatiu elaborat per l’Ajuntament.

Notícies relacionades