Mas Gener més a prop de les pantalles contra el soroll de l’AP7 i encara en dubte pel que fa a la torre d’alta tensió

Foto: Jordi Pascual

El darrer Consell de Barri de Mira-sol de l’any ha servit per seguir l’avanç de diversos dels projectes que han marcat en mandat al districte. Mas Gener ha estat, de nou, el barri que més novetats ha portat amb els seus dos grans projectes pendents. En primer lloc, els tràmits per a la instal·lació de les pantalles acústiques que han d’aïllar el so de l’AP7 avancen a bon ritme ja que l’empresa encarregada de fer el projecte, Bach Ténica, ja ha fet les mides i prospeccions per a l’ancoratge de les plaques.

El canvi de govern a Madrid no ha afectat negativament al projecte i, fins i tot, segons el president del Consell, Joan Puigdomènech, ha servit per agilitzar els tràmits. Un cop l’empresa hagi acabat el projecte, caldrà fer l’exposició pública i ser aprovat. Posteriorment serà responsabilitat del Ministeri de Foment la licitació i contractació de l’empresa encarregada de fer l’actuació.

Josep Lluís Lolo, de l’Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener, ha demanat informació sobre els ajuts que poden rebre els veïns per aïllar les seves cases. Puigdomènech diu que l’Ajuntament estudiarà la possibilitat de subvencionar o bonificar alguns impostos. No s’ha esclarit, però, quins ajuts pot oferir la Generalitat.

En segon lloc, i menys concret, Puigdomènech ha explicat que les reunions amb l’Ajuntament de Rubí per soterrar la darrera torre d’alta tensió de Mas Gener –que ha de creuar l’AP7 per sota i arribar a terreny rubinenc– han estat fructíferes. Si bé, el municipi veí té diverses línies d’alta tensió i està treballant per actuar en totes. La principal esperança que mostra el president és que la línia santcugatenca és l’única de totes les que creuen Rubí que depèn d’Endesa, empresa que s’ha mostrat disposada a parlar-ne.

Tots dos ajuntaments buscaran, sempre segons la versió del govern santcugatenc, una estratègia conjunta per demanar que Endesa pugui introduir una part de la despesa de l’actuació en el seu pressupost de manteniments. D’aquesta manera, es podria distribuir la despesa entre l’Institut Català d’Energia i els dos municipis. Endesa, però, ha retardat la reunió en diverses ocasions. La propera cita prevista és el 23 de gener.

Els veïns de Mas Gener, però, temen que els “prenen el pèlˮ. Federico López, un altre veí de la zona, ha proposat que no es plantegi el soterrament complet sinó moure la torre a l’altra banda de l’autovia de tal manera que no calgués compartir la despesa amb l’Ajuntament de Rubí. Puigdomènech, però, ha dit que prioritzaran l’acció conjunta.

El darrer gran projecte de Mira-sol tractat ha estat el Complex Esportiu. Segons els equips tècnics municipals, ja s’ha triat l’empresa guanyadora del concurs d’idees. El resultat es donarà a conèixer durant la setmana vinent, quan també es podran mostrar les primeres imatges de la idea inicial. Un cop formalitzat el contracte, l’equip guanyador haurà de redactar el projecte que servirà per licitar les obres.

De les aportacions del públic, ha destacat les crítiques d’un veí de Can Cabassa que ha assegurat que es fan abocaments a la riera i que l’Ajuntament sap qui és. La seva aportació contradiu les anàlisis realitzades pel consistori. Ell ha portat una mostra d’aigua bruta per mostrar la problemàtica mentre l’associació veïnal de Mas Gener ha reconegut les reunions fomentades des de l’Ajuntament per tractar la problemàtica. Els problemes del servei de Correus i la neteja de fulles han estat les dues altres principals crítiques veïnals.

Notícies relacionades