Publicitat

Les reivindicacions de Mas Gener retornen a l’Audiència pública

Foto: Jordi Pascual

Cada mes hi ha alguna pregunta referent al barri de Mas Gener però en l’Audiència pública corresponent al mes de febrer diverses persones s’han posat d’acord per preguntar quin és l’estat de la qüestió. La primera en parlar ha estat Susanna Casta, en representació de l’associació Gent per Sant Cugat i Valldoreix, que ha demanat saber el calendari de soterrament de la torre d’alta tensió un cop acordada l’operació.

Joan Puigdomènech, tinent d’alcalde de Territori, diu que el primer de març es farà una reunió a tres bandes entre l’Ajuntament de Sant Cugat, el de Rubí i Endesa. L’objectiu d’aquella trobada és definir quina inversió haurà de fer cadascun dels tres actors i obrir el camí perquè l’empresa comenci la licitació. De moment, però, no avança més dates ja que tot dependrà d’aquella trobada.

Aprofitant l’avinentesa de la pregunta sobre la torre d’alta tensió, una veïna del barri ha preguntat sobre el tràmit de les pantalles acústiques i posteriorment un dels habituals, Federico López, ha demanat que el govern esclarís la prioritat de l’actuació en les previsions del Ministeri de Foment ja que temia que l’obra no estigués entre les més urgents i, per tant, els veïns haguessin d’esperar uns quants lustres mes –les primeres propostes van néixer en l’època de Recoder com a alcalde– fins trobar la solució.

Puigdomènech ha explicat que tot just es fa una anàlisi del terreny per saber quin tipus d’ancoratge han de tenir les pantalles acústiques per evitar que se’n volin. Aquesta prospecció haurà de servir per marcar les característiques a un projecte i posteriorment fer la licitació tot i que, reconeix, no hi ha terminis establerts. A més, assegura que aquesta actuació és, conjuntament amb la d’un tram d’Astúries, la prioritària per al Ministeri.

A banda d’aquests afers, Casta també ha demanat un Ple extraordinari sobre seguretat, saber el nombre d’agents de la Policia Local en actiu i si està prevista la reposició de les jubilacions alhora que ha instat el govern a replicar el model de reunions amb els veïns que ja fa l’EMD de Valldoreix a la resta del municipi. Cristina Paraira, tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, ha assegurat que la coordinació entre cossos policials dona fruits en la rebaixa del nombre de robatoris però no ha concretat ni el nombre d’agents ni la data del Ple. Diu, però, que sí es preveu la substitució de les jubilacions.

L’Audiència pública també ha acollit altres temes recurrents però que no presenten novetats com ara l’encara inexistent ordenança de terrasses, crítiques per la política d’habitatge seguida pel govern municipal i la millora de l’accés al barri de Can Barata.

Notícies relacionades