L’aparcament i els terrenys entre Can Cabassa i Mas Gener generen debat al Consell de Mira-sol

Foto: directe del Consell

Can Cabassa ha tornat a marcar bona part del Consell de Mira-sol, celebrat dilluns per la tarda de la manera telemàtica. Aquesta vegada la implementació del projecte per habilitar els terrenys que hi ha entre el barri i Mas Gener per donar-los ús agrícola i l’aparcament del carrer Arnau de Vilanova han esdevingut els dos grans temes del torn obert a la ciutadania.

L’Associació de Veïns de Mas Gener ha obert el debat sobre l’ús agrícola preguntat per què encara no s’havia iniciat la proposta tot i tenir un pagès disposat a assumir aquesta feina. Segons la presidenta del Consell, Pilar Gorina, encara no s’ha fet cap pas al respecte perquè tot i que un dels terrenys és de Promusa i, per tant, municipal, els serveis jurídics de l’Ajuntament han prohibit iniciar els treballs agrícoles fins que no s’arribi a un acord amb les quatre propietats.

Segons explica, Josep Lluís Lolo, representant de l’entitat de Mas Gener, un dels terrenys és propietat de laboratoris Esteve i el conveni de custòdia ja està signat. El que falta per tancar, llavors, és l’acord amb una immobiliària, propietària del tercer dels terrenys. Davant aquest bloqueig, el representant de Junts per Sant Cugat, Joan Puigdomènech, tot recordant que només cal una autorització de l’ús i no la municipalització, ha lamentat que la secretaria del consistori bloquegi l’acció política, una crítica a la qual s’han sumat diversos dels representants veïnals.

Just al costat d’aquests terrenys hi ha l’aparcament lliure de Can Cabassa, envoltat d’una reivindicació veïnal per traslladar-lo i dignificar-lo ja que hores d’ara és un terreny sense pavimentar. Aquest espai ha sorgit a debat arran que al Ple de maig Ciutadans va portar una moció al respecte. El punt va suposar un ampli debat i es va acabar aprovant amb unes esmenes del govern per evitar el trasllat. Hores d’ara, Gorina insisteix que no és possible fer cap trasllat però, tal com es va aprovar a la moció, s’ha de garantir un espai d’aparcament amb manteniment municipal.

Mas Gener ha estat, de fet, un dels àmbits més tractats ja que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha emès un informe desfavorable per a la construcció de la coberta de la pista del barri, el que suposa que hores d’ara no es podrà construir tal com s’havia previst. S’ha emplaçat el veïnat a fer una reunió el proper 6 de juliol per tal d’estudiar opcions en base a les limitacions estipulades per l’ACA. L’associació també ha demanat fer seguiment d’altres temes recurrents del barri, entre els quals destaquen el soterrament de la torre d’alta tensió –sense novetats– i la instal·lació de pantalles acústiques –que suposarà expropiacions i resta a l’espera d’una reunió amb el Ministeri de Foment que encara no ha estat tancada.

El Consell d’aquest dilluns també ha servit per informar que, per tal de garantir la distància física entre persones en motiu de la pandèmia, es permetrà l’obertura d’una porta de l’escola del Turó de Can Mates al parc mentre es fa una ampliació provisional i en un període de 5 mesos aproximadament una ampliació definitiva que també suposarà d’una modificació urbanística. Segons Gorina, això no suposarà grans canvis a la zona i seguirà havent espai per a l’escola d’educació especial a l’espera de l’autorització del Departament d’Educació. Sobre ensenyament, la presidenta i regidora d’Educació també s’ha felicitat per l’acollida de l’institut-escola Catalunya, que estarà d’obres durant tot el curs vinent per adaptar-se als nous grups.

La sessió telemàtica també ha servit per designar Xavier Barbany, de l’Associació de Veïns Sant Joan, com a representant al Consell de Ciutat que s’haurà d’activar al juliol amb sessions específiques sobre la COVID-19. La seva substituta serà Carme Aznarez, vocal d’ERC-MES al Consell, segons les votacions digitals realitzades entre l’11 i el 18 de maig i revalidades en la sessió ordinària de l’òrgan.

Notícies relacionades