La cultura popular fa el tret de sortida a la Festa Major de Mira-sol

Fotos: Jordi Pascual

Tot un cap de setmana d'actes per la Festa Major del barri de Mira-sol. El divendres 8 de juliol es va iniciar la celebració amb el pregó, aquest any protagonitzat pels Pastorets de Mira-sol Teatre. Els nens que interpreten aquesta escena nadalenca van fer una adaptació en què Lucifer intentava prohibir la celebració de la festa al barri mentre la resta de personatges s'hi negaven. Amb al·lusions a les activitats recollides en el programa, que pots consultar a l'agenda d'elCugatenc, i bromes per fer una representació d'hivern en ple estiu, van demostrar una gran capacitat per a l'actuació i van convèncer al dimoni de sumar-s'hi a la gresca.

L'acte va servir per fer un reconeixement a l'agrupació teatral que es va emportar una placa; cada nen, una bossa de llaminadures, i les encarregades, un ram de flors. “Són els actors del futur”. Així de clara va ser la presentació d'Els Pastorets. Van tenir el seu moment també amb les autoritats, un representant de cada partit amb representació a l'Ajuntament llevat del PP. La regidora de comerç, Mayte Pérez, va llegir un petit discurs destacant la vitalitat del barri.

Però la presència de càrrecs polítics a actes de qualsevol Festa Major sempre és polèmica perquè s'eclipsen les entitats que la fan possible. Gràficament va passar amb el discurs de Pérez en què la regidora va convidar als companys polítics a situar-se en primera fila, tapant tots els nens, clars protagonistes de la jornada. Ara bé, es van adonar i es van apartar als costats.

Si això pot semblar anecdòtic, crítica en van rebre indirectament amb comentaris al públic –“ens tenen el barri abandonat i ara vénen a fer-se la foto”– i ben explícitament en la presentació del pregó: “Aquí tenim sis representants polítics i cap d'ells havia vingut mai a veure els Pastorets de Mira-sol, ara els agradarà tant que segur que els veiem el proper Nadal”. Entre una mica de crítica política, però, sobretot, autoreivindicació com a barri actiu, el pregó va donar pas al correfoc, primera activitat de tres dies de Festa Major.

Notícies relacionades