La Coordinadora Sociocultural de Mira-sol presenta per primera vegada conjuntament amb l’Ajuntament el programa de la Festa Major

 Desquerra a dreta: Josep Lluís Lolo, Carmela Fortuny, Blanca Latorre. Foto: Miquel Margalef 

Tothom diu que el consistori és la modernitat per excel·lència, però hi ha una cosa que encara no funciona del tot bé a l’edifici. Quan les temperatures són massa altes, com ha passat aquesta darrera setmana, ha l’Ajuntament s’hi pot patir calor ja que l’aire condicionat no va com hauria. La sala de premsa amb aproximadament unes 10 persones va començar a assolir una temperatura que pels assistents era inaguantable. Eren les sis passades de la tarda i es va decidir canviar de lloc per dur a terme la presentació del programa de la Festa Major de Mira-sol que es celebrarà el proper cap de setmana des del 10 fins al 12 de juliol.  

Un cop canviats de sala i tothom a lloc la tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la ciutat, Carmela Fortuny, va obrir l’acte preparat només per a premsa. Des del consistori es va voler insistir en l’acompanyament per part de l’Ajuntament de Sant Cugat a l’hora de preparar la FM ja que segons va dir Fortuny “és un orgull i és el punt diferencial dels altres anys”. Tot i això reconeix que la Festa Major del barri de la ciutat s’ha pogut tirar endavant gràcies a l’autonomia de la Coordinadora Sociocultural de Mira-sol. La mateixa Carmela Fortuny va dir que aquest és el model a seguir d’ara a endavant. “Acompanyar l’autogestió veïnal però que les iniciatives surtin de casa vostra” va sentenciar Fortuny.

De la mateixa manera que en la Festa Major de Sant Cugat Fortuny va voler destacar la major presència d’entitats i col·lectius locals. Cal recordar, però, que aquestes mateixes paraules van ser criticades en el seu moment per la FMA. “Creiem que és molt important que des de la Coordinadora Sociocultural s’aposti per impulsar el Casal de Mira-sol ja que això pot ser un efecte multiplicador a posteriori” va reclamar Fortuny abans de donar-li la paraula a Josep Lluís Lolo, president de l’Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener.

El president de l’Associació, amb una intervenció curta, va voler posar èmfasi en el canvi de format de creació de la festa grossa del barri a causa de la nova llei de transparència d’entitats sense ànim de lucre. A les anteriors edicions es reunien les entitats de Mira-sol juntament amb la gent del Casal i ells mateixos planificaven el programa i s’organitzaven a nivell econòmic. “Aquest any a causa de la Reforma Fiscal hem donat el relleu a la Coordinadora i hem muntat una taula de treball d’activitats on hi formen part totes les entitats del barri. A partir d’aquí és l’Ajuntament el que negocia amb els proveïdors i qui gestiona tot a nivell econòmic, però l’essència és la mateixa que abans” va voler deixar clar Lolo.

Blanca Latorre, portaveu de la Coordinadora Sociocultural va destacar el paper de la Coordinadora, no només pel que fa a la Festa Major, sinó també pel que fa a l’activació de tot el barri. “Aquesta Coordinadora ha nascut per activar les entitats, promocionar el teixit associatiu del barri i motivar a tota la gent amb les activitats que es faran a la Festa Major. Un cop passades les activitats de la FM volem impulsar-ne més perquè l’associacionisme no es perdi. Potenciar l’ús del Casal és l’altre objectiu de la Coordinadora així com detectar les nostres pròpies mancances per millorar-les”, va aclarir Latorre.

Pel que fa a la Festa Major en sí, Blanca va voler destacar la presència de la Marta Pessarrodona al pregó de la Festa Major. La poetessa que ha donat nom a la Biblioteca del barri, obrirà la Festa Major de Mira-sol el divendres 10 de juliol a les vuit del vespre al pati del Casal del barri. Aquell mateix dia destacar la Nit del Teatre organitzada per la companyia Mira-sol Teatre i la Nit Jove, organitzada per els mateixos joves del barri completaran el primer dia de Festa Major

Al dissabte i el diumenge la Festa Major estarà esquitxada per continues activitats dirigides a joves i infantils amb la presència de la Tesca i la Verdesca, la bicicletada popular o la festa de l’escuma. Això sí, sense deixar perdre la cantada d’Havaneres o l’actuació castellera, elements tradicionals de la festa. Com a novetat d’enguany es celebrarà una subhasta d’objectes en favor de l’associació sense ànim de lucre Maia Nepali que dóna suport al Nepal arrel dels últims terratrèmols.

 

Recordeu que podeu veure totes les activitats de la Festa Major de Mira-sol i la resta d’activitats de tota la ciutat a la nostra agenda.  

Notícies relacionades