Prou

47 dones assassinades segons el balanç del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat durant el 2018. Assassinades per les seves parelles o ex-parelles, feminicidi íntim que es diu. Aquí no comptabilitzen les assassinades per desconeguts, aquelles que van tenir la mala fortuna de trobar-se amb algú que les va veure com un objecte a usar, que les va veure dones i per ser dones es van atrevir a treure’ls la vida, sense importar qui fossin, sols comptava que fossin vulnerables en un moment vulnerable. Els últims casos mediàtics no compten en aquesta llista oficial i aquesta és la reivindicació de molts col·lectius feministes, a aquestes últimes les van matar per ser dones i per tant és un acte masclista.

La xifra de Feminicidio.net puja a 97 assassinades en aquest 2018. Aquí compten totes, les que tenien parentesc com les que no. 97 vides en aquest any, em sembla molt preocupant i intolerable.

Prou! Traiem-nos les benes dels ulls ja. El goteig es continu i s'està normalitzant, ens acostumem a veure les notícies d'assassinades per homes com una cosa més. Prou de parlar de coses que farem, el pacte d'estat encara està per posar-se en pràctica. Sense mesures les llistes i les indignacions continuaran augmentant. No volem retrocessos, volem passos endavant per eradicar les violències masclistes. La violència contra altres col·lectius també existeix, ningú la nega, però la proporció no es pot comparar. Vivim en una societat patriarcal on els fets ens demostren contínuament a les dones que estem molt lluny d'estar en una societat igualitària.

Totes les persones tenim la responsabilitat d’aplicar mesures que contribueixin a eradicar el masclisme en el nostre context pròxim i íntim però el poder executiu i judicial tenen moltíssima responsabilitat perquè tenen l'obligació de ser justos, d'emparar les víctimes, de reparar, de fer lleis operants que contemplin la visió de gènere... Tenen l'obligació de tenir-nos en compte i vetllar també per nosaltres, les dones.

Maribel Guillamón, fundadora de Noestàsola

Notícies relacionades