Publicitat

No estàs sola

Si estàs tancada a casa amb un maltractador vull que sàpigues que no estàs sola, no ho has estat mai, malgrat que no ho sabessis,  ara tampoc. A fora, els ajuntaments, serveis socials, associacions, institucions, particulars… Estan al teu costat, els recursos per víctimes continuen vigents i lluitar contra la violència cap a les dones és una de les prioritats. Vull que no l'escoltis quan et diu que ara tot està tancat, que en aquest estat d'alerta tu no ets ningú i que ningú t'ajudarà ni t'escoltarà, que sols el tens a ell, que estàs sola.

Sé que t'intimidarà més de l'habitual, que controlarà tots els teus moviments, que es convertirà en la teva ombra, que si parles per telèfon fiscalitzarà amb qui i de què parles, que ara és un moment feliç per ell doncs té el control absolut de com et relaciones.

Si estàs pensant en marxar de casa vull que sàpigues que tens a fora gent disposada a ajudar-te però no li diguis, sobretot no li diguis. No li expliquis les teves intencions, guarda-t'ho. Es un moment perillós doncs les agressions augmenten quan li expliquem que marxem, que ja no l'aguantem més i que volem una nova vida, que volem una vida. Aprofita aquells moments que hagis de sortir a comprar.

Sé que és difícil perquè no hi ha causa-efecte. Però ara més que mai, evita qualsevol enfrontament, qualsevol discussió. Ja saps que per mínima que sigui, el desenllaç és imprevisible, evita tot el possible la cuina quan està ell, doncs segurament ja t'has emportat algun ensurt. Evita tancar-te al lavabo doncs la majoria d'ells no tenen finestres on el veïnatge pugui escoltar-te.

Si tens canalla sé que estàs intentant, ara més que mai, protegir-los i intentant passar la major part del temps amb ells.

Guarda el teu dni i el teu mòbil al teu abast doncs segurament intentarà amagar-te’l.

A fora ningú et penalitzarà, si necessites ajuda, sols has d'explicar el què et passa per articular l'ajuda.

Si pots utilitzar el teu telèfon i estàs a Catalunya enregistra aquests telèfons per fer marcació ràpida. El servei el pot utilitzar qualsevol persona del teu entorn per ajudar-te :

- 112, emergències generals, et derivaran al servei específic.

- 900 900 120 telèfon específic de violència de gènere. Si et va millor pots escriure un correu al 900900120@gencat.cat i també tens el nombre de Whatsapp del mateix servei 671778540.

Si estàs fora de Catalunya tens els següents contactes:

-112, emergències generals, et derivaran al servei específic.

-016 telèfon específic per violència masclista. També tens el correu electrònic del servei 016-online@mscbs.es i dos serveis de Whatsapp 682 916 136 i   682 508 507.

I sobretot, confia en el teu entorn. Segurament tens alguna persona de confiança que en un moment donat pot ajudar-te a sortir d'aquesta situació.

La vida és a fora.

Maribel Guillamón, fundadora de No Estàs Sola

Notícies relacionades