Les Planes reivindica el treball veïnal per aconseguir les millores al barri en l'inici de Festa Major

Núria Camps durant el pregó. Fotos: Jordi Pascual

Aquest cap de setmana es viuen els dies grossos de la Festa Major del Barri de Les Planes després de l'inici oficiós amb el pregó fet la nit de divendres. La coordinadora del Casal del barri, Núria Camps, ha estat l'encarregada de fer el tret de sortida a la celebració d'aquest any. Ho ha fet amb un discurs, que podeu escoltar íntegre a continuació, en què recordava els seus primers contactes amb aquell barri que li semblava perdut al mig de Collserola. Però després de 7 anys treballant-hi, ha conegut de prop moltíssimes persones i ha quedat captivada per l'empenta i el sentir de poble que es manté. Tothom es coneix i hi ha una vida comú flagrant.

Els membres de la Comissió de Festes van aprofitar el moment previ al pregó per reivindicar que les millores que s'han fet i vindran a Les Planes són possibles, sobretot, gràcies a la insistència dels veïns. Ho exemplificaren amb casos com ara la cobertura de les pistes, el projecte de la qual es presenta diumenge en el marc de la Festa Major; l'acabament de l'Espai e(co), i l'arranjament de les escales del Ringo Rango, entre d'altres.

Tots ells són temes que han sortit constantment als Consells de Barri, amb processos participatius lligats que havien de permetre la “millora evident” que va dir l'alcaldessa, Mercè Conesa, en el moment més institucional de l'inici de Festa Major. El cas més paradigmàtic és la cobertura de les pistes, ara reanomenades Espai Mossèn Pere Grau, una reivindicació històrica que no es va tancar realment fins que el president del Consell de Barri, Joan Puigdomènech, després de molta insistència dels seus conciutadans, va anunciar en el Ple una cronologia dels fets que, de moment, s'està complint.

Tot i que a molts veïns els hagués agradat poder estrenar la infraestructura ja en aquesta Festa Major, l'Ajuntament n'ha col·locat una carpa. Això sí, també ha exposat la maqueta feta per Arqbag que recull les propostes dels veïns durant el procés participatiu. La previsió és que, amb el projecte ja fet, es pugui licitar perquè durant el 2017 es facin les obres i que s'acabin abans de la Festa Major d'aquell any. Bernat Colomé, d'Arqbag, explica que el projecte implica un treball de participació que es va fer en el marc del Consell de Barri. El resultat d'allò és la proposta que hi ha exposada a l'Espai e(co), al darrere de les pistes, i que es presentarà el diumenge a les 12. De moment, no n'avança detalls.

La Festa Major

Més enllà de la part reivindicativa del pregó i de l'arrencada de la celebració, ara Les Planes comença dos dies de festa grossa abans que diumenge a les 6 de la tarda a l'Espai Pere Grau A Batida do Tambor posi el punt i final fins l'any següent. Entre les activitats previstes al programa hi ha el mercat de dissabte al matí, la festa de l'escuma als migdia, projeccions d'homenatge a Mossèn Pere Grau durant tot el dia o el circuit de bicis a la tarda. El diumenge hi ha cursa popular, paradetes de segona mà i photocall al matí; paella al migdia, i un concurs de menjar síndria i jocs populars per la tarda, entre d'altres.

A més, durant tota la festa, que ja va tenir activitats el dia 3 i el divendres abans i després del pregó, hi ha un concurs de fotografies a través de les xarxes, les bases del qual es poden trobar al lloc de Facebook de la comissió organitzadora.

Notícies relacionades