Mossèn Pere Grau i Andreu, fill predilecte de Sant Cugat

Mossèn Pere en la inauguració de l'estàtua en el seu honor a Les Planes. Foto: santcugat.cat

El Ple de gener va aprovar donar a títol pòstum el títol de fill predilecte de la ciutat a Mossèn Pere Grau i Andreu. L'acord es va prendre per unanimitat davant d'una gran representació de familiars, veïns i amics del carismàtic religiós, tres mesos i mig després de la seva mort. El reconeixement s'entregarà en un acte a Les Planes que encara no té data concreta.

Mossèn Pere tenia assignada la parròquia de la Mare de Déu de la Salut de Les Planes des del 1967. Si bé, la seva tasca va travessar les parets del temple i va fer possible l'escola parroquial, l'espai Ca l'Avi, l'assistència a ancians a les seves cases i el centre juvenil Nostre Club a través del qual editava els Quaderns de Poesia. El 2006 va rebre el Premi Ciutat de Sant Cugat i el 2007 la Medalla d'Or de Barcelona.

La seva neboda, Maria Grau, el recorda com un home d'arrels profundes que ningú va poder arrencar. En l'aprovació del títol va agrair el reconeixement en nom de la família del mossèn i de tot el barri. “L'estima el va impulsar a ajudar els altres”, va sentenciar acompanyada d'un gran aplaudiment de reconeixement.

Agustina Alonso, de l'Associació de Veïns i Propietaris de Les Planes, també va intervenir per reivindicar Mossèn Pere com una persona “propera, humil i treballadora”. El va definir com un home que va ajudar a fer barri i com “l'única persona que ha estat capaç d'unir els barris de Sant Cugat i Barcelona”.

Familiars i amics de Mossèn Pere en el Ple de gener. Foto: Jordi Pascual

Pel que fa als grups municipals, Cristina Paraira i Mercè Conesa com a representants de l'equip de govern van explicar algunes anècdotes de la seva relació amb el religiós. Núria Gibert (CUP-PC) i Roser Casamitjana (ICV-EUiA) van destacar la tasca d'activista que el mossèn va realitzar en vida. Pere Soler (PSC) ho va sintetitzar amb la frase “va fer esforços en la seva vida per millorar la dels altres”.

Aldo Ciprian (C's) i Álvaro Benejam (PP) van lamentar no haver-lo conegut en persona tot i que es van mostrar satisfets de poder posar en valor la seva figura. Mireia Ingla (ERC-MES) va aprofitar l'ocasió per fer una crida a la unió de Les Planes amb la resta de Sant Cugat. “El reconeixement aplana el camí”, va dir.

Notícies relacionades