La cura de l’entorn natural, destí dels diners d’ordinari del Consell de les Planes abans d’engegar el nou pressupost participatiu

Foto: Ajuntament

El Consell de Barri de les Planes celebrat aquest dijous a la tarda ha servit per decidir el destí dels 8.000 euros de despesa ordinària d’aquest 2020. La cura de l’entorn natural ha estat protagonista amb 3.000 euros destinat a la neteja de boscos, marges i rieres i 1.000 per a la difusió del grup d’autoprotecció i formació relacionada amb la prevenció d’incendis. També s’ha acordat destinar 3.000 euros a fer tallers i activitats familiars a l’Espai Pere Grau i 1.000 a fer una campanya de civisme sobre la circulació de vehicles al barri.

Aquest acord és el preludi al nou model de pressupost participatiu, amb un total de 416.000 euros per al districte entre el 2020 i el 2021; 400.000 d’inversió i 16.000 de despesa ordinària. Per recollir les preocupacions del barri, que també serviran per fer un programa sobre el qual el govern elaborarà el Pla d’Acció de Mandat, es farà una sessió de diagnosi el 5 de març i una de definició de línies estratègiques el 26 de març.

Un cop passades aquesta primera fase, es començarà el treball de les propostes, amb la recollida durant el maig, la validació tècnica al juny, la deliberació i priorització entre el juliol i el setembre i la votació al novembre. L’execució dels projectes serà possible a partir del mes de desembre. A més, per tal de garantir la igualtat territorial, es garantirà com a mínim l’elaboració d’un projecte a Can Cortés, un a Can Borrul i un a les Planes sempre i que aquest hagi superat un 5% dels vots respecte a la població del sector.

La sessió de febrer al Consell de Barri també ha servit per fer seguiment de les obres d’urbanització de Can Borrull, que estan en el tram final tot i que la presidenta, Alba Gordó, no s’ha atrevit a dir una data de finalització. També s’ha explicat l’experiència de les marxes exploratòries no mixtes per detectar punts pocs segurs al barri on es van detectar problemes de manteniment de vegetació, de l’espai urbà, d’il·luminació, de seguretat a l’estació i de senyalització.

Notícies relacionades