Les Planes sempre estimarà mossèn Pere

Homenatge a mossèn Pere. Fotos: Jordi Pascual

Predicant l'evangeli i respectant aquells que no creien en el seu projecte. És així com el mossèn Pere Grau es va guanyar l'estima de tot un barri, carregant-lo d'idees, de germanor i veïnatge. Després de la seva mort al novembre, el barri li devia un gran homenatge. Sant Cugat el va declarar fill predilecte al gener i ara els veïns li han fet el gran acte de comiat, tot i que saben que sempre seguirà ben present al barri.

Les pistes esportives, que a partir d'ara s'anomenaran Espai Pere Grau, van albergar el 16 d'abril tota una jornada de festa en record de l'estimat mossèn. Aquelles pistes eren propietat de l'església i va ser el cura qui va decidir obrir-les al barri. Ara, a un dels seus extrems, hi ha un monòlit amb una placa en el seu honor.

Les Planes sempre estimarà mossèn Pere perquè el seu llegat ha marcat les vides de tots els veïns. En els parlaments de l'homenatge van participar entitats veïnals, culturals, l'escola parroquial, l'Arca de Noé, Nostre Club, autoritats, amics i coneguts. Tots ells van coincidir en dir que el barri no seria igual sense ell. Pere va batejar, combregar i casar molts dels assistents.

Però més enllà de la vesant religiosa, mossèn Pere va estar reivindicat com un home de cultura que va potenciar els quaderns de poesia i festivals de cançó. També com un suport per a les dones i infants del barri. Sempre entenent Les Planes en el sentit ampli, sense les fronteres administratives Sant Cugat – Barcelona que dificulten tantes actuacions dels respectius ajuntaments.

– Visca mossèn Pere! – etziba de sobte una dona i la resta del públic li respon amb un altre “visca”.

La festa del 16 d'abril va tenir molts moments emotius però, sobretot, de germanor, mostra de la voluntat de seguir construint barri a partir dels fonaments ben sòlids que ha deixat mossèn Pere. Amb un cel clar, miracle obrat per ell segons els parlaments d'homenatge, per als creients el cura observava l'acte sobre un dels pocs núvols que passaven. “Sort que encara no hem cobert les pistes”, bromejava Joan Puigdomènech, president del Consell de Barri, fent referència a una de les grans reivindicacions dels veïns que a priori al 2017 s'haurà complert.

Tampoc es va oblidar la vesant religiosa i el mossèn David va honorar la memòria de Pere amb una missa. L'anterior cura li ha deixat el llistó ben alt, superant l'evangeli perquè tot el barri estigués cohesionat. Les Planes s'emporta molts savis consells i, sobretot, un lema que és una ordre: “Estimar sempre”.

Notícies relacionades