Els veïns de Les Planes demanen actuacions imminents davant els problemes de cablejat al barri

Fotos: AVV Les Planes i Jordi Pascual

Amb una presentació de diapositives carregada de fotografies inclosa, l’Associació de Veïns de Les Planes s’ha plantat al Consell de Barri corresponent al mes de juny per exigir una actuació urgent sobre el cablejat del barri, en molts casos acumulat amb cables solts a pals i al tocar de vegetació, provocant un risc d’incendi important així com deficiències en el subministrament. No és el primer cop que surt la petició en el marc de l’òrgan de participació territorial però, aquest cop, el crit d’alerta està molt més documentat.

Segons explica el president del Consell, Joan Puigdomènech, ja s’han fet algunes actuacions tot i que, reconeix, la xarxa té moltes deficiències. És per això que l’Ajuntament realitza un estudi per poder remetre’l a l’empresa encarregada del manteniment i així forçar una actuació. “L’estudi és molt gran i costa de fer”, enraona el tinent d’alcalde, “per això també detectem punts concrets en què cal una actuació més ràpida i ho comuniquem a l’empresa”.

Per al cas concret dels pals, el consistori prepara un plec de clàusules administratives que permeti contractar un servei de tècnic per a la detecció dels que estan en mal estat i poden caure. En el cas concret del cablejat aeri del carrer doctor Modrego i rodalies, que alguns veïns n’havien demanat el soterrament, els equips tècnics es comprometen a realitzar una estimació econòmica amb la finalitat que els veïns n’afrontin el cost, per al que es faria una consulta veïnal que hauria d’aprovar l’actuació per unanimitat.

Inici del treball conjunt amb Barcelona

Després d’anys de reivindicació pel mal estat del paviment del carrer Belladona, hi ha hagut un acord entre els ajuntaments de Sant Cugat i Barcelona per pavimentar el carrer de nou. Aquest assumpte, més enllà de la satisfacció veïnal, marca un precedent de treball conjunt amb la capital catalana, que inclou la meitat del barri al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Segons Puigdomènech, s’ha establert un “contacte fiable” que permetrà negociar assumptes conjunts com un reglament dels carrers, el transport públic o l’aparcament preferent per a veïns de Les Planes sense distinció del municipi al qual pertanyen.

Entre les reivindicacions aconseguides també destaca el compromís de tots els grups polítics de garantir la continuïtat del transport escolar perquè els nens puguin acudir a l’escola de La Floresta. Aquesta era una partida que s’havia de renovar any a any des que el Consell Comarcal va deixar d’atorgar el servei. Amb el compromís, expliquen els veïns, es té la tranquil·litat de tenir garantit el servei durant més anys. Així mateix, dissabte s’inaugurarà l’espai Pere Grau amb la cobertura acabada definitivament, un assumpte que també havia estat molt reivindicat pels veïns pel retard de les obres.

Notícies relacionades