Crida per tenir un equip esportiu a les Planes a l’inici de la Festa Major

Foto: Jordi Pascual

Mariano Cruz, Francisca Martin i Cristóbal Melero, creadors d’equips de futbol i voleibol ja desapareguts a les Planes han estat els encarregats de donar el tret de sortida a la Festa Major del barri que se celebra durant tot el cap de setmana. En l’inici de la celebració, celebrat ahir a la nit a l’espai Pere Grau davant de desenes de veïns i representants polítics, tots tres han reivindicat la pràctica esportiva i han fet una crida per recuperar-la a les Planes emplaçant els seus conciutadans a iniciar algun equip o club aprofitant l’espai Pere Grau.

El pregó ha servit per recordar l’equip d’alevins que va néixer l’any 1976 i que va durar una temporada i mitja, la lluita per un camp a les Planes, la Unió Esportiva i Recreativa, les Planes Futbol Sala i el Club de Futbol Can Cortés. Experiències nascudes i crescudes per la necessitat dels propis veïns de garantir un espai esportiu als seus infants però que no han tingut continuïtat perquè alguns jugadors i jugadores marxaven a altres equips i d’altres abandonaven la pràctica esportiva.

També hi ha hagut un reconeixement i recordatori per a personatges il·lustres de les Planes com Francisco Colón –que va ser clau en la construcció del barri–, Mossèn Pere Grau –que va lluitar per millorar-lo– i Ildefonso Solé –que va ser el primer president de l’associació de veïns–. Eva Puigjaner, en representació de la comissió de festes, també ha fet un repàs històric als anys en què es van crear aquestes apostes esportives i ha reivindicat la importància de la implicació veïnal.

Davant la crida a recuperar la pràctica esportiva a les Planes, l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha pres el compromís de treballar de la mà de la regidora d’Esports, Gemma Aristoy, per acompanyar la iniciativa que pugui sorgir del veïnat. També ha reconegut i reivindicar el caràcter de lluita del barri i ha posat sobre la taula alguns dels reptes a afrontar, com la finalització de la urbanització de Can Borrull i el soterrament de línies.

Amb aquest acte, celebrat just a continuació de la missa de la Mare de Déu i del cercavila amb música i els gegants de les Planes, ha donat el tret de sortida a un cap de setmana d’activitats. Després d’una nit de divendres de germanor, dissabte i diumenge se celebren 19 activitats, entre les quals destaquen un scape room, una botifarrada popular, una cursa popular, un tobogan d’aigua gegant, una festa de l’escuma i una paellada de festa major. La celebració acabarà diumenge a les 16:00h. amb un final de festa amb música country i una festa holly. Pots consultar el programa d’activitats complet aquí.

Notícies relacionades