Publicitat

Arrenca la Festa Major de Les Planes que s'allargarà durant tot el cap de setmana

Cartell de la Festa Major. Imatge cedida.

Avui s’inicien les celebracions de la la Festa Major de les Planes que s’allargaran fins al cap de setmana. Està previst que durant la jornada d’avui es facin actes d’homenatge, com ara, la inauguració de l’escultura als veïns i veïnes del barri, a les 19h. Després a les 21h es podrà gaudir d’un sopar de carmanyola a les pistes esportives de les Planes amb la posterior visualització del documental La muntanya, crònica de la construcció d’un poble, de Laia Manresa.

Divendres al Casal del Pi de Can Borrull es farà la Missa de la Mare de Déu a les 19:30h. Una hora més tard la cercavila amb la banda i els gegants de Les Planes sortiran de la Font d’en Colom per acabar a la plaça Coll de la Creu d’en Bau on es farà el pregó. A la mateixa plaça del Coll tindrà lloc l’entrega de mocadors, que forma part d’una nova iniciativa que consisteix a dividir el barri en dos equips –verd i vermell– segons el carrer on visqui la gent i fer tot d’activitats que puntuaran al llarg de la Festa Major.

El cap de setmana donarà el tret de sortida amb una trobada de puntaires organitzada pel Grup de Dones de la Creu d’en Blau. A les 11h els més petits podran gaudir d’un parc infantil amb inflables i una festa de l’escuma. Al vespre tindrà lloc l’Urban festival amb tres grups i una exhibició de grafitis a les pistes esportives. Qui tingui gana, per només 1€, podrà delectar-se amb un got de vi, pa i botifarra, per després tenir energia pel ball amb orquestra “La Banda del Drac”.

Diumenge, a partir de les 11h, qui ho desitgi podrà visitar el Rastro o muntar la seva paradeta a les pistes. A la mateixa hora, també tindrà lloc un taller de pintura infantil Joan Mires. Al migdia es farà la missa de la Festa Major a la plaça Coll de la Creu d’en Blau i, a la tarda, hi haurà una exhibició de dansa bollywood a càrrec de Centre Cívic l’Elèctric. El final de la festa major serà a les 19h amb les havaneres i rom cremat amb els Pescadors de l’Escala.

Que guanyi el millor

La primera prova puntuable es durà a terme el divendres a les 23h, a les pistes esportives, i consistirà en reproduir el conegut programa “Humor amarillo” en el que els concursants –grups de 6 persones majors de 16 anys– hauran de realitzar tot un seguit de proves per guanyar. Dissabte a les 10h hi haurà un campionat de petanca al Casal de Les Planes, d’11h a 14h els participants podran veure qui són els més ràpids en fer-se fotografies amb un photocall situat a les pistes esportives (prova que es repetirà a de les 18h a les 20h). A la tarda es farà un campionat de parxís i dominó i, la jornada finalitzarà, amb uns jocs d’aventura. Per acabar de reunir punts, diumenge es realitzarà una cursa popular a les 10h, un concurs de paelles a les 13h, un altre de menjar flams a les 16h i, per acabar, un conjunt de proves definitives basades en jocs populars. A les 17:30h es farà el recompte final de punts per veure quin dels dos equips, els verds o vermells, són els guanyadors.

Notícies relacionades