Publicitat

Ràdio Floresta estrena etapa amb una festa entre amics

Presentació de Ràdio Floresta. Foto: elCugatenc

A una de les parets hi ha escrit el dial 90.0 acompanyat d'unes ones de so. És el nom del restaurant i alhora la freqüència de l'emissora que des de fa unes setmanes ha començat a emetre novament a la FM amb voluntat d'arribar a tota La Floresta. Després de prop d'un any d'aturada Ràdio Floresta torna a les ones i durant el mes de desembre també ho farà amb una programació nascuda directament de la voluntat dels veïns que han decidit implicar-se al projecte.

La nit avança i la puntualitat és florestana. A poc a poc al restaurant que ha cedit l'espai per muntar l'emissora novament es crea certa germanor entre amics, coneguts i companys de projecte. La ràdio pretén donar veu al barri i ser un element comunicatiu singular; autogestionat i pirata. És així com, entre reunions, s'han començat a determinar els programes, alguns d'ells seguint els que ja es feien en l'anterior etapa a la UREF, altres absolutament nous.

La inauguració de la nova etapa ha acabat sent una trobada força íntima entre amics i coneguts, com no pot ser d'altra manera a un barri amb molt caràcter de poble. Paco Martín, que participarà al programa Los Sabios de La Floresta, i Jordi Pascual, que serà al capdavant del Punt i a part, s'han encarregat de presentar cadascuna de les apostes amb la intervenció posterior dels seus impulsors. En total, fins el moment, 13 programes diferents que es distribueixen durant la setmana, alguns d'ells encara per determinar exactament pel que fa a contingut o horari.

Tots ells aniran començant quan l'estudi s'acabi d'enllestir. Però les ganes són palpables, alguns dels programes ja tenen la seva pròpia cunya i d'altres tenen el format molt ben tancat com Diálogos en el bosque, capitanejat per Gunter Niñerola, que tindrà acompanyament musical en directe. Hi ha molts programes musicals, però també espirituals com El Rincón del Maya o infantils com Tertúlias menudas. Una oferta variada sense filtres i majoritàriament des de l'amateurisme.

Dionisio Giménez, que va ser dels primers impulsors de la ràdio, va explicar aquesta setmana en una entrevista en aquest diari que la nova etapa vol mantenir la unió al barri que s'havia aconseguit anteriorment traspassant les ones per participar a festivitats i actes. Tot plegat funcionarà a través de l'autogestió i amb la constitució d'una associació que permetrà tenir un paraigües legal. La presentació ha acabat amb voluntat de crear barri, amb els grups florestans Gdegato i Zëks Efíz amenitzant la nit.

Notícies relacionades