Publicitat

Ràdio Floresta estrena la sala Zanzíbar amb una exposició de Kim Manresa

Foto: Dionisio Giménez

Després de les intermitències d’un projecte autoorganitzat pel veïnat i que s’acull al dret a antena, Ràdio Floresta torna a estar en marxa en un nou espai. Ara emetent a través d’internet, el col·lectiu veïnal florestà que impulsa l’emissora autogestionada té la nova seu al carrer dels Pinyonaires, 4, al tocar de la plaça del Poble (Miquel Ros). És un garatge cedit per un veí del barri que els permet tenir també un petit espai per fer actes i exposicions, la sala Zanzíbar; nom que ret homenatge a l’antic bar florestà.

Per estrenar aquest espai, Ràdio Floresta ha preparat una exposició del fotoperiodista Kim Manresa, un professional multiguardonat amb premis com el FotoPress (en sis ocasions), Visa d’Or pour l’Image, el Godó de Fotoperiodisme, la medalla de plata de fotoperiodisme de la Society of Newspaper Design, l’UNICEF de periodisme i l’Ortega i Gasset de fotoperiodisme, entre molts d’altres. També va ser escollit el 1992 com un dels grans fotògrafs europeus per la revista francesa Photo.

A la sala Zanzíbar es pot veure un recull d’imatges de diversos dels treballs que han portat Manresa a recórrer el món: instantànies de la guerra d’Iraq, de la prostitució a Barcelona, dels seus treballs amb Pallassos sense Fronteres... També hi ha fotografies d’El dia que la Kadi va perdre part de la seva vida, un treball sobre l’ablació d’una nena que ha estat seleccionat per l’Associated Press com un dels cent millors reportatges del segle XX.

L’exposició es pot visitar de dijous a diumenge, amb un aforament limitat de 20 persones. Tot i que ja es pot anar a veure, la inauguració oficial serà el proper 7 de desembre a les set de la tarda; un acte on hi acudirà el propi Manresa, on s’ha convidat l’alcaldessa, Mireia Ingla, i que estarà moderat pel periodista d’elCugatenc i autor d’aquest article, Jordi Pascual.

El periodista florestà Dionisio Giménez, un dels impulsors del projecte de l’emissora veïnal, explica que la sala Zanzíbar permet ampliar el projecte de Ràdio Floresta, que fins ara s’havia centrar molt en la vessant radiofònica i poc en activitats culturals paral·leles, excepte quan anys enrere organitzava la diada de Sant Jordi a la Floresta. Prèviament havien fet alguns intents d’activitats quan tenien la seu a la UREF i al restaurant 90.0, propostes que no van reeixir.

“A la Floresta no hi ha cap espai que sigui únicament una sala d’exposicions”, explica Giménez, que no descarta aprofitar la sala Zanzíbar per emprendre una programació de petits actes a mode de taules rodones i debats tot i que, per ara, pendents de les limitacions sanitàries, no han fer cap previsió. L’espai d’exposicions fita paret amb paret amb l’estudi de l’emissora, una forma d’apropar dos mons i obrir-se al barri més enllà de l’activitat purament radiofònica.

Notícies relacionades