La mobilitat a l’escola de La Floresta i els actes a la via pública protagonitzen l’Audiència pública

Fotos: Jordi Pascual

L’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) de l’escola de La Floresta ha acudit a l’Audiència pública del maig per demanar explicacions al govern per la proposta de connectar totes les escoles públiques amb carril bici que deixa de banda el seu centre educatiu. Es tracta d’una de les accions que estan incloses a les votacions dels pressupostos participatius d’enguany i, segons el comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, manté el títol genèric perquè demostra la voluntat tot i que, per pressupost, s’ha hagut de deixar el centre florestà fora del circuit.

Els familiars d’alumnes de l’escola han aprofitat l’avinentesa per llegir un comunicat en què també demanen la instal·lació d’un semàfor a la rotonda de la carretera de Vallvidrera i l’aplicació d’altres mesures que permetin que el camí al centre educatiu sigui segur, com també el demanen entre l’estació i l’escola bressol la Mimosa. Creuen que hi ha un greuge comparatiu entre districtes, com ja es va demostrar en un “Pla de Millora manipulat”. Per això diuen que si l’Ajuntament no es proposa canviar les relacions amb La Floresta, potser és el barri el que ha de fer el pas exigint la constitució d’una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD).

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha respost que el barri té una orografia molt complicada, el que dificulta les actuacions que fan referència a la mobilitat; que, alhora, considera que potser necessita un canvi més gran. Diu que algunes de les propostes fetes per l’AFA impliquen un estudi més detallar per veure com es poden aplicar però, tot i així, es nega a acceptar el greuge ja que el barri té equipaments culturals, socials, sanitari i educatius.

Les dificultats d’accés a la via pública

El segon gran tema de l’Audiència pública ha vingut de la mà d’Hora Bruixa, que lamenta les dificultats que tenen alguns col·lectius per poder ocupar la via pública per fer els seus actes. Tot i que fa temps que tenen l’autorització, tornem a comprovar que mai se’ls guarda lloc a places cèntriques com sí passa amb altres entitats, apuntant a una suposada doble vara de mesurar en funció d’associacions que Conesa ha negat taxativament.

Si bé, la seva preocupació principal és l’obligatorietat per llei d’instal·lar un limitador de so quan els actes s’allarguen més enllà de les 11 de la nit. Tot i que és l’Ajuntament qui insta a les entitats fer-se’n càrrec, tota la despesa (de més de 500 euros) cau sobre el col·lectiu, dificultant la realització de l’esdeveniment. La tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Cristina Paraira, diu que si l’acte no està organitzat o coorganitzar per l’Ajuntament, l’administració no es pot fer càrrec i, per això, ha emplaçat Hora Bruixa a fer una reunió abans de la jornada, que se celebra aquest dissabte.

El Ple de maig, a més, ha aprovat definitivament la nova ordenança de sorolls, vibracions i olors, a la qual ha apel·lat la tinenta d’alcalde per argumentar el posicionament del consistori en el cas de la III Jornada Feminista. S’hi preveu la creació d’una línia de subvencions destinada específicament perquè les entitats puguin fer front al pagament del limitador. Si bé, no té data d’implementació ni pressupost determinat encara.

Notícies relacionades