El Pacte per la Convivència aprova una redefinició dels diumenges florestans

Foto: Diego Paqué

Després de setmanes de debat sobre l’encaix dels concerts de diumenge a la plaça del Poble –oficialment Miquel Ros–, els integrants del Pacte per la Convivència de la Floresta, un acord pres entre entitats, veïns i comerciants, han arribat a un consens per a la redefinició de les activitats dels diumenges en una reunió celebrada dimecres a la tarda. D’ara endavant els concerts passaran a ser quinzenals i les setmanes en què no n’hi hagi es faran activitats no musicals sense altaveus com ara representacions de titelles.

Així ho ha explicat a elCugatenc Sílvia Llombart, integrant del Pacte. Alhora es mantindrà l’horari que ja es tenia acordat prèviament, de 12:30 a 14h. Aquesta és la fórmula trobada per encaixar les diferents sensibilitats de plaça: les persones que hi acudeixen amb voluntat de gaudir de la música, l’entitat que organitza els concerts, el mercadet i comerços que hi participen i el descans dels veïns.

Isabel Fernández, propietària de la Floresteca, establiment que acull els concerts, explica que fa unes setmanes va rebre una trucada de l’Ajuntament amb què li van fer la proposta de reduir els concerts a un cop al mes; una proposta que no estava disposada a acceptar sense buscar abans una altra solució. Aquella trucada, però, no s’ha traduït en cap concreció i, segons Llombart, allò vàlid serà l’acord pres pel Pacte per la Convivència, que s’haurà de ratificar en la reunió del Consell de Barri de la Floresta del proper 22 de maig.

Segons Fernández, quan els diumenges florestans van començar a néixer sí es van generar alguns problemes de convivència greus perquè hi acudia molta gent i de vegades el so era massa elevat. Aquella circumstància, reconeix, era negativa fins i tot per a ella com a encarregada de la Floerstaca. Posteriorment, però, es van controlar els volums i es va limitar l’horari, aconseguint així un encaix que ha funcionat durant més d’un any.

Tot i així, el debat estava servit i l’equilibri entre el veïnat i tots els actors que interactuen a la plaça en un migdia d’un dia festiu ha perillat durant les darreres setmanes. Amb l’acord es consolida el Pacte per la Convivència com espai de trobada i acord que supera amb escreix les limitacions de les ordenances municipals amb un intent d’encaix participat sota el paraigua del Consell de Barri.

Notícies relacionades