El moviment per la reobertura dels consultoris s’emplaça a fer noves accions locals i preparar-ne en clau comarcal i nacional

Foto: Jordi Pascual

Més d’una quarantena de persones s’ha trobat aquest dimarts per la tarda a la plaça del Poble (Miquel Ros) de la Floresta per debatre sobre les accions realitzades en defensa de la reobertura tota dels consultoris de la Floresta i les Planes. La trobada també ha servit per preveure noves mobilitzacions davant la resposta negativa de Salut a la proposta que el veïnat en què demanaven el retorn de l’atenció mèdica en dies alterns als dos barris.

Davant el repte d’organitzar mobilitzacions a nivell comarcal i nacional, el veïnat s’ha emplaçat a organitzar-se en grups de treball per preveure accions en clau local com podria ser una marxa lenta de cotxes, la creació de consultoris de campanya com els que es van proposar a l’estiu o noves accions directament als consultoris o als CAPs de Sant Cugat. Tot dependrà, però, de la quantitat de persones que s’impliquin en la preparació d’aquestes accions.

Paral·lelament, estudiaran fer accions en clau comarcal amb moviments d’altres municipis amb accions com una concentració continuada o puntual al davant de la Mútua de Terrassa o a algun dels seus CAPs. També s’emplacen a preveure alguna acció encara més gran, de la mà d’entitats i col·lectius de tot el país, que interpel·li directament al Departament de Salut com a responsable polític del sistema sanitari català.

A l’assemblea han sorgit altres propostes com la presentació de reclamacions en massa al Departament per criticar les ineficiències del model d’externalització de l’atenció sanitària o instar la Generalitat a explicar com s’han gestionat els diners de Salut. En clau local, diversos assistents han demanat seguir insistint a l’Ajuntament tot i que són conscient que aquest no en té la competència.

El veïnat ha valorat positivament tant l’acció d’ocupació del consultori de la Floresta així com la mobilització conjunta de diversos col·lectius de la comarca la setmana passada al davant de la seu del Servei Català de Salut (CatSalut) a Sant Cugat. També han informat que la Plataforma de Pensionistes ha enviat el manifest al Síndic de Greuges local i la plataforma que coordina la lluita a la Floresta i les Planes també l’he fet arribar al Síndic de Greuges de Catalunya demanant que es manifestin sobre les alteracions de l’atenció sanitària, sent conscients, però, que les seves resolucions no són de compliment obligat.

Diversos dels assistents han emplaçat el govern municipal a prendre partit d’una manera més clara, tot reivindicant que el tripartit uneix tres forces polítiques d’esquerres, més encara tenint en compte que la moció per demanar la reobertura total dels consultoris i la normalització de l’atenció als CAPs es va aprovar per unanimitat al Ple de novembre. També s’ha generat un debat sobre si els representants dels partits haurien de participar a les assemblees per tal de tenir més força a les institucions.

Notícies relacionades