El Consell de Barri aprova rebatejar el Sociosanitari com Centre 1 d’octubre

Foto: Jordi Pascual

Totes les entitats que han assistit a la darrera reunió del Consell de Barri de la Floresta, celebrada el dimecres a la tarda, han votat a favor de canviar el nom del Centre Sociosanitari per Centre 1 d’octubre en record i homenatge a la jornada del referèndum. La decisió arriba en un bon moment per a l’espai ja que tot just es liciten les obres que permetran fer el tancament de la planta baixa per crear una nova estança per a l’Espai Jove, actualment en la provisionalitat al mateix edifici.

Aquesta ha estat la decisió més important d’un Consell que ha tingut molt d’informació d’actes propers, com els organitzats per la comissió de patrimoni i memòria pel centenari del barri. Aquest afer també ha portat una mica de debat ja que alguns veïns han demanat que quedi clar que els actes del centenari, que coincideixen amb els 100 anys de la creació de l’Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta - Pearson, va més enllà de l’efemèride i d’activitats fetes per aquesta entitat. La comissió, però, ha esclarit que les propostes són una aposta col·lectiva.

Si bé, hi ha una activitat que no se sap si es podrà celebrar. Es tracta de la inauguració de la reanomenada plaça del doctor Olivella, que s’hauria de fer a l’abril. L’inici del període electoral de cara a les municipals del maig impediria fer una inauguració i més encara la presència de polítics. Els veïns posen l’interrogant i esperen una resposta, tot esperant que tard o d’hora es pugui fer l’acte i que hi pugui acudir la filla del doctor, que actualment viu al Canadà.

El gran punt de queixa veïnal ha estat els problemes en l’entrega de correu postal. La presidenta del Consell, Núria Gibert, explica que ha demanat explicacions al govern però no ha obtingut resposta abans de la trobada amb els veïns. Els problemes són persistents i l’únic que s’ha informat és que hi ha carters nous que no es coneixen el barri. Espera una resposta més àmplia i, sobretot, una solució davant els retards en l’entrega del correu.

El darrer punt de debat i seguiment ha estat la seguretat ciutadana. Juan Merino, de l’Espai +60, explica que hi ha veïns que no veuen amb bons ulls la possible instal·lació de càmeres de detecció de matrícules a diversos punts de la Floresta. De fet, alguns assistents han preguntat la ubicació però encara no s’ha donat a conèixer. També s’ha demanat la solució definitiva per a la zona de Pollancres, amb la instal·lació de càmeres i el tancament definitiu de la tanca dels Ferrocarrils.

Notícies relacionades