Publicitat

El Consell de Barri de La Floresta condemna l’“autoritarisme de l’Estat”

Foto: Jordi Pascual

La primera reunió del Consell de Barri de La Floresta presidida per Núria Gibert ha estat carregada de punts de seguiment i d’algunes propostes plantejades pels veïns al torn obert de l’inici de la sessió. La més debatuda, segurament, la de posicionar-se com a òrgan de participació davant del referèndum i els fets que ha viscut Catalunya durant les darreres hores. El debat s’ha obert al principi de la reunió amb una divisió d’opinions entre aquells que creien que el Consell s’havia de pronunciar al respecte i aquells que no. Una de les veus més crítiques ha estat la del representant de Ciutadans, Aldo Ciprian, que ha defensat que l’òrgan ha de servir per parlar de problemes que afecten directament al barri. Altres veïns li han dit, però, que els veïns del barri es veuran afectats diumenge per aquest afer.

El debat s’ha apartat fins al final de la reunió en què, a proposta del Senglar Cultural, s’ha decidit que el text a refrendar fos: “Davant la situació que estem vivint i patint en aquests moments a Catalunya, Sant Cugat i La Floresta, el Consell de Barri de La Floresta es posiciona contra l’autoritarisme de l’Estat i a favor de la democràcia, les llibertats i els drets individuals i col·lectius”. Hi han donat suport sis de les vuit entitats que encara mantenien representació al final de la reunió. Pere Soler, representant del PSC, ha dit que comparteix el contingut però no la forma de procedir i per això s’ha abstingut. Tot i així, CUP-PC i els socialistes han destacat que aquesta decisió l’havien de prendre, sobretot, les entitats inscrites al Consell.

Cap altre consell territorial s’ha pronunciat sobre l’operació policial en contra del referèndum que viu el país actualment. Sí ho va fer el govern de Sant Cugat, amb un comunicat en què es defensen les institucions catalanes i demanen que s’aturin les accions judicials davant d’un conflicte de caire polític. Sense comunicat però amb fets també s’ha posicionat l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix amb l’aturada de l’activitat política institucional fins que passi el referèndum.

Aposta feminista i altres propostes veïnals

Un grup de veïns també ha advertit que a tot el barri no hi ha cap carrer amb nom de dona i, per això, han proposat que el parc del Centre Sociosanitari passi a rebre el nom de plaça de les dones. Aquesta és una proposta que es traslladarà a l’Ajuntament i que a priori no ha de significar cap problema ja que l’espai no té nom en l’actualitat. Va en la línia de reconèixer les dones, com també s’ha proposat la creació d’una comissió d’igualtat que es reunirà per primer cop durant les properes setmanes.

Una altra de les propostes recollides en el marc de la reunió del setembre del Consell és la de crear un jardí didàctic a un espai en desús de l’avinguda de l’Estació, una proposta que encara s’ha d’estudiar. Mentre, segueixen avançant els projectes corresponents als diners de lliure disposició d’enguany. Tot i així, han constatat que als diners corresponents als anys 2014-15 es van destinar 13.800 euros a l’arranjament a la plaça dels Abets del barri de la Serreta però ja al terme de Valldoreix. Davant d’això, el Consell demanarà el retorn de l’import als diners de l’any vinent.

Un repàs a les mesures contra els robatoris

Amb una comissió de seguretat fent seguiment i algunes trobades dels cossos de seguretat amb els veïns, el cap d’àrea de Seguretat Ciutadana, Jaume González, ha explicat que el problema de la no detecció a temps de l’augment dels robatoris al barri va ser que molts d’ells no s’havien denunciat. Actualment, La Floresta se situa per sobre de la mitjana del municipi i dels que va registrar l’any passat, segons explica.

Diu que es va detectar un grup de nois com a origen del problema i que alguns van ser detinguts però posteriorment posats en llibertat per falta de proves. Les mesures que ha anunciat que es comencen a realitzar o es faran durant les properes setmanes són més patrullatge policial, la incorporació d’agents cívics la segona quinzena d’octubre, la recerca d’una solució social a problemes de drogues i similars, l’augment de la presència policial a les estacions, més coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra i la creació d’un grup de relació amb la comunitat per intercanviar noves informacions.

Notícies relacionades