Surt a concurs públic la redacció del projecte i execució de les obres de la coberta de la pista de Mas Gener

Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L’Ajuntament ha fet pública la licitació per a la redacció del projecte i execució d’obres de la coberta de la pista de Mas Gener. El projecte, que inclou el projecte en si i l’estudi de seguretat i salut, té un preu de sortida de 17.000 euros i les obres de 253.000 euros. Comptant l’IVA, el conjunt de l’actuació costarà un màxim de 270.000 euros a l’erari públic. Un 70% de la puntuació per triar l’empresa encarregada tindrà en compte l’oferta econòmica mentre el 30% restant es dividirà en l’experiència del cap d’obra i del principal en l’execució d’obres de cobertes. Des del moment de la formalització del contracte, l’empresa guanyadora tindrà un mes per presentar el projecte i tres per realitzar les obres.

La pista de Mas Gener ocupa 860 metres quadrats i amb la cobertura es pretén augmentar la rendibilitat de l’ús, especialment en dies de condicions climàtiques adverses, segons recull l’informe de les bases. Tot i que formalment està ubicada al terme de Valldoreix, l’Ajuntament de Sant Cugat en té la titularitat. Seguint la normativa urbanística, la coberta no podrà tenir més de 12 metres d’altura.

Serà una coberta prefabricada de planxa, que superarà l’àmbit de la pista fins cobrir 1.112 metres quadrats, subjecta amb pilars metàl·lics que s’instal·laran als laterals de la pista. Ja que està ubicada al costat de la riera, caldrà un estudi específic dels fonaments i una autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua, fent que l’aigua de pluja vagi a parar a la xarxa existent i no directament a la riera. També s’hi instal·larà il·luminació de baix consum.

Aquest havia estat un compromís del govern després que es rebutgés fer la coberta amb els diners de lliure disposició del Consell de Barri de Mira-sol de l’any 2017. Des de llavors s’havien emplaçat a iniciar el Pla Especial que permetria l’actuació i iniciar la negociació amb l’EMD per actuar. Els pressupostos participatius municipals del 2018-19 també incorporaven la proposta d’arranjament de la pista tot i que no va aconseguir ser el projecte de barri més votat a Mira-sol. Va obtenir 496 vots, per darrere dels 811 de la proposta de fer un espai gastronòmic i cultural al Casal.

Notícies relacionades