El concurs per fer el projecte de la nova Escola de Música de Valldoreix topa amb un canvi legislatiu

Foto: Jordi Pascual

Després d’haver iniciat la licitació per a la redacció del projecte del nou edifici de l’Escola de Música de Valldoreix, que s’ha de construir a l’espai de l’antic Garden, l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) s’ha vist obligada a desestimar el tràmit provisionalment. Segons explica la presidenta accidental, Susana Herrada, el tràmit s’havia fet per error sense tenir en compte el darrer canvi legislatiu que afecta a la contractació pública per a la redacció de projectes arquitectònics.

La llei, tal com ja ha ha passat amb projectes com el mercat de Volpelleres i el Complex Esportiu de Mira-sol, recull l’obligació de fer un concurs d’idees per fases, és a dir, recollir les empreses interessades en una primera fase, fent una tria de les que passaran a una segona fase en què ja s’hauran de presentar les idees bàsiques del projecte proposat. Les que passen de fase són premiades amb un petit import econòmic. D’entre les finalistes es tria la guanyadora, que finalment s’encarrega de fer el projecte definitiu que ha de servir per licitar les obres.

Segons Herrada, ha estat el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) la institució que ha tirat enrere la licitació, que partia amb un pressupost de 130.000 euros (amb IVA) i la previsió de sis mesos per a la redacció del document des de la formalització del contracte. Ara, explica la presidenta, caldrà tornar a preparar el concurs ajustant-se a la modificació legislativa. Pel que fa a l’obra, que no es contempla a la proposta pressupostària del govern de cara a l’any vinent, s’espera trobar vies de finançament externes a través de subvencions de la Diputació o altres administracions superiors.

Notícies relacionades