Apunts breus sobre la Taverna de Cal Temerari

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Segurament per a moltes persones sigui obvi, però no està de menys dir-ho. La Taverna, l’espai gastronòmic, no va només de gastronomia.

Vivim en una cultura mediterrània i un bar o restaurant és un dels espais naturals de socialització que tenim els que no som rics i ens podem pagar grans cases per convidar allà a tots els nostres amics i coneguts, i encara que poguéssim tampoc acabaria de ser el mateix. És més, és una pràctica habitual de projectes d’espais socials, doncs està comprovat que és un agent socialitzador.

Així doncs, des de la primera versió de la idea inicial de Cal Temerari ja es contemplava un espai de bar/restaurant, però no estaba clar el format de gestió. Un cop escollit l’espai i comprovat que hi havia lloc perquè se'n fes una activitat econòmica viable per la subsistència de qui la portés, es va optar per fer una convocatòria d’un concurs obert, primer als socis i en cas de quedar desert a tot el públic. Aquest concurs és una subrogació de la gestió de l’espai de bar/restaurant de l’entitat per un temps finit d’anys.

L’espai de la taverna, doncs, té com a funció principal ser espai de socialització, generar coincidència entre persones de diferents col·lectius, espais informals d’intercanvi d’idees iniciatives i inquietuds, i permetre la creació de relacions interpersonals doncs després de la reunió o l’acte no cal anar a casa i es pot quedar tothom en el mateix espai físic.

Julià Mestieri, fundador i expresident de Cal Temerari

Notícies relacionades