4 anys de sort, encerts i ‘mentrestants’

Bé doncs, sí senyores i senyors, ja està aquí el final del regnat de Convergència a Sant Cugat.

Cal donar la molt enhorabona a les forces polítiques que ho han aconseguit. Tant per la feina local com per la supramunicipal, per les campanyes i per la capacitat d’arribar a un acord. No es poca l’alegria desfermada en una bona part dels i les santcugatenques.

Molt són els reptes que hi ha per davant. Qualsevol grup humà, després de tants anys treballant amb un estil costa canviar. I malgrat la professionalitat dels equips municipals les dinàmiques enquistades són moltes, i canviar el que fins ara era de sentit comú no serà fàcil. Hi ha molt per transformar en l’Ajuntament de Sant Cugat i 4 anys per fer-ho. Això sumat a l’agenda política maratoniana que tindrà el nou govern implementant mesures programàtiques donarà bona feinada al nou equip i molt de que parlar.

Alhora, tenir un govern amic, per mols col·lectius i moviments socials també és un repte. Per allò de ‘contra Franco vivíem millor’, hem de saber no relaxar-nos i no desarticular-nos. Com hem vist recentment amb alguns ‘ajuntaments del canvi’ la desmobilització i el buidat de militants fruit de governs pròxims han sigut alguns dels reptes que s’han hagut d’afrontar.

Des d’aquí, el mentrestant tenim govern amic, els moviments socials ens toca acceptar els reptes de la nova fase. Primer no deixar-nos endur per una dinàmica institucional de participació que pot passar a ser molt absorbent, doncs per primera vegada pot començar a funcionar. També cal que aprofitem aquest període per fonamentar victòries, solidificar conquestes. Moltes vegades ens és més fàcil mobilitzar-nos reactivament, a la contra de quelcom que no ens agrada. Ara toca mobilitzar-nos i treballar per consolidar alternatives; per amb sort deixin de ser alternatius i passin a ser habituals. Parlo de espais de sociabilització, parlo de punts de trobada, de mitjans de comunicació, però també d’organització i participació. Solidificar amb formació política i estructura organitzativa espais que ja funcionen és important.

Ara ja no ens podrem conformar amb recollir firmes o fer una mani o un àpat popular. És el moment de prendre 4 anys per assentar nous punts a l’agenda i noves realitats. Que passi el que passi passats 4 anys ja res ho mogui.

Així doncs, al nou govern molta sort i molts encerts, i a la resta ens toca no oblidar-nos dels reptes que venen aquest 4 anys.

Julià Mestieri, membre de la Comissió de Gitanes i de Cal Temerari

Notícies relacionades