Primers encàrrecs per als representants de la 3a edició del Consell de Joves

Fotografies: Anna Poquet

El 7 de novembre la sala de plens de l’Ajuntament s’ha omplit de nens i nenes d’entre 13 i 16 anys, per tal de constituir el Consell de Joves 13/16 de Sant Cugat per al curs 2016-2017, amb l’objectiu de conèixer el punt de vista dels joves en alguns aspectes relacionats amb la ciutat.

L’acte ha estat presidit pel regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira, que ha demanat als representants de les diferents escoles que reflexionin sobre com sensibilitzar i conscienciar la igualtat de gènere i l’assetjament escolar. També que expressin la seva visió sobre l’espai públic de la ciutat en quant a equipaments, al ser el principal lloc de socialització entre els joves d’aquestes edats.

La tercera edició del Consell de Joves està formada per 28 joves de 9 centres de secundària de Sant Cugat. Júlia Molina, del Leonardo da Vinci i Liza Dubrovina, del col·legi Europa, han estat nomenades vicepresidentes del Consell i Pep Bové, del Thau, com a representant al Consell de Ciutat i al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència.

Rovira ha recordat les iniciatives impulsades durant l’anterior Consell de Joves, com ara la Holly Party de Festa Major o la Festa Flashback i ha assenyalat que no només és important que s’involucrin en l’elaboració de la proposta sinó també en la seva dinamització i el desenvolupament de les diferents activitats. Les vicepresidentes han assegurat: “Volem seguir contribuint i fer de Sant Cugat un lloc on tots els joves ens sentim a gust”.

Els representants dels diferents grups polítics han animat els joves a fer tota mena de propostes, a rebel·lar-se contra tot allò que no els hi sembli bé i que aprenguin d’aquesta experiència. Èric Gómez, representant d’ERC-MES els ha animat dient: “Sigueu rebels i lluiteu pel que creieu tot i que sigui el contrari del que pensi la institució”. Pere Soler ha afegit que “és una bona oportunitat per aprendre a dialogar i a veure com algunes vegades s’ha de cedir una mica perquè tothom hi guanyi”.

Durant els precs i preguntes, Clàudia Ventura, de l’escola Avenç, ha demanat si seria possible disposar d’un espai més ampli per tal d’estar més amples en el moment de reunir-se els 28 joves representants i poder exposar les diferents idees de manera més còmoda. El Consell de Joves 13/16 és un òrgan consultiu i de participació que enguany celebra la tercera edició i pretén donar veu als joves de Sant Cugat perquè aquests es manifestin i expressin les seves idees, opinions i inquietuds per tal que els adults coneguin, de primera mà, el punt de vista dels joves sobre temes que els afecten directament.

Notícies relacionades