La Xesca ocupa el Banc Sabadell per exigir que retirin la denúncia

Moment de la lectura del manifest. Foto: Miquel Margalef

Un nou pas endavant de La Xesca per tornar a posar sobre la taula la problemàtica de la falta d'espais per als joves a la ciutat. Aquesta vegada el casal de joves ha decidit ocupar durant uns minuts la sucursal bancària del Banc Sabadell de la plaça d'Octavià. L'objectiu no ha estat escollit a l'atzar. Solvia, immobiliària del Ban Sabadell, és la propietària de l'edifici que La Xesca té ocupat des de finals d'agost i té interposada una denúncia contra el col·lectiu per l'ocupació.

“Ocuparem les seves sucursals fins que ells retirin la denúncia”, ha reivindicat Patrícia Gotarda, membre de La Xesca. Durant l'estada dins del banc i també durant la lectura del manifest els treballadors han recriminat els joves que no podien estar dins de la sucursal. A més, també han impedit, posant papers blancs davant de les càmeres, que els periodistes i els activistes poguessin gravar les imatges de la mobilització. 

La mediació entre tots dos actors no ha arribat a bon port ja que els joves ocupants no tenien cap intenció de marxar perquè la seva principal reclamació era fer visible “la imatge real del Banc Sabadell”. En vista que els activistes decidien no marxar els treballadors han trucat als Mossos d'Esquadra que han demanat la identificació de la portaveu. Un cop fets aquests tràmits, els cossos policials han indicat als activistes que no els podien fer fora perquè no estaven fent res il·legal, contradient les paraules dels treballadors.  

Malgrat això finalment han decidit abandonar la sucursal però tenint clar que això és només “un primer avís” a l'espera de veure com avancen els esdeveniments. Gotarda també ha avisat que “si cal tornar, tornarem”. Un cop han abandonada la sucursal, els joves han tornat a llegir el manifest i a repartir fulls de mà per informar els santcugatencs de l'acció. Aquest nou moviment s'emmarca dins de la campanya que al passat mes de gener va posar en marxa el col·lectiu. 

elCugatenc ha volgut parlar amb algun responsable de l'entitat per tal que expliqués la seva versió dels fets però els treballadors han indicat que preferien no fer cap declaració perquè l'immoble ocupat per La Xesca, diuen, no depèn de la seva sucursal bancària. A continuació reproduïm integrament el manifest que han llegit fora del banc, aquesta vegada sense interupcions. 

La denúncia

Segons han informat els joves que han realitzat la mobilització, actualment la denúncia que ha interposat Solvia, immobiliària del Banc Sabadell, contra La Xesca segueix en peu. Tot i això l'Ajuntament i el casal de joves estan en contacte per realitzar la inspecció que el consistori vol fer a l'edifici per garantir la seguretat. En aquest sentit Gotarda també ha explicat que la raó que els hi ha donat el banc per posar la denúncia és per la por a les afectacions que es puguin donar a causa del suposat mal estat. És per això que la membre de La Xesca ha volgut reivindicar que “una vegada es faci la inspecció i es vegi que no hi ha cap afectació, haurien de retirar la denúncia de manera immediata”. 

Notícies relacionades