La Xesca obre campanya per denunciar l'absurd

Fotos: Miquel Margalef

L'objectiu principal de la nova campanya és crear consciència i denunciar l'especulació que realitza el Banc Sabadell, propietari de l'immoble que ocupa el casal de joves de La Xesca. “Volem fer explícit que les dinàmiques del capitalisme són absurdes i per això utilitzem l'eina de l'ocupació per combatre'l”, argumenta Patrícia Gotarda, membre de La Xesca. La nova iniciativa porta per nom: Ni espais buits ni projectes sense espai: okupem l'absurd!.

Reproduïm íntegrament el manifest de la nova campanya del casal de jove santcugatenc.

El col·lectiu indica que aquesta nova campanya té sorpreses que encara no es poden avançar però ja han indicat que intensificaran la part comunicativa a nivell de xarxes socials. També tenen com a objectiu eixemplar encara més la xarxa amb tots els veïns del barri i de la resta de la ciutat per fer visible la falta d'espais per als joves. També argumenten que explicar com a legítima l'ocupació té la intenció d'animar a altres col·lectius a utilitzar aquesta eina “legítima”.

Gotarda també explica que actualment el casal de joves gaudeix d'una maduresa i salut que fins a dia d'avui no havia assolit. De fet, indiquen que la campanya es posa en marxa en aquest moment perquè diuen que a La Xesca cada vegada hi participa més gent i més col·lectius hi organitzen xerrades o esdeveniments. “Era un moment clau per sortir de les quatre parets, no quedar-nos aquí tancades. Creiem que cal sortir al carrer per denunciar la situació actual i tornar a sacsejar la ciutat”, explica Júlia Bolao.

A part de la campanya, les joves ocupants també han explicat que actualment està obert un procediment per la via civil i s'estan iniciant les diligències arran d'una demanda imposada pels propietaris de l'immoble. “Utilitzarem tots els recursos que calgui per intentar que la denúncia no prosperi”, explica Patrícia Gotarda.

Arriba una notificació de l'Ajuntament

Enmig de la roda de premsa ha entrat per la porta un operari de l'Ajuntament que els portava una notificació de l'administració. Els membres del col·lectiu no han volgut avançar de què es tracta i han emplaçat a la setmana que ve per saber què és el que els ha fet arribar el consistori. Indiquen que aquestes visites no són habituals. De fet, aquesta és la segona notificació que reben des que estan ocupant l'espai.

En referència a les converses amb l'Ajuntament, diuen que el consistori mai ha mostrat cap interès per conèixer el projecte. “L'únic que fan és apartar el debat polític i portar-lo a qüestions tècniques per guanyar objectivitat, però evidenment darrere d'això hi ha un component polític que no poden amagar”, argumenta Gotarda.  

Notícies relacionades