Publicitat

El Consell de Joves demana més ofertes d’oci, mobilitat sostenible i suport a l’emancipació

Foto: Captura del Consell de Joves

Sense una sessió de cloenda física, el Consell de Joves 13/16 ha presentat les seves conclusions d’aquest curs amb una trobada digital celebrada aquest dilluns per la tarda amb la presència de l’alcaldessa, Mireia Ingla; els dos regidors de Joventut, Alba Gordó i Marco Simarro, i la regidora d’Educació, Pilar Gorina. En la reunió, els presidents de l’òrgan de participació municipal, Paula Jiménez i Martí Comellas, han demanat més ofertes d’oci alternatiu, caminar cap a una mobilitat més sostenible i tenir suport a l’emancipació.

Les propostes responen als tres eixos de treball proposats al principi del curs i que han centrat els debats de l’òrgan. El primer d’ells era l’oci juvenil, que s’ha treballat fent una enquesta amb 170 respostes a partir de les quals han pogut concloure que l’oci que desitja el jovent d’entre 13 i 16 anys és més concerts, espectacles, punts de trobada a l’aire lliure, esports i alguna activitat com scape rooms. La proposta ha estat resposta per l’alcaldessa amb l’anunci d’un concert del cantant Miki que se celebrarà al febrer al Teatre-Auditori.

El segon dels eixos, l’emergència climàtica, ha servit per concretar propostes com ara la realització d’una setmana sobre el canvi climàtic als centres educatius, incentivar projectes com un dia sense cotxes o un servei d’acompanyament a l’escola i fer xerrades i activitats als instituts per afavorir la reducció, la reutilització i el reciclatge. Bona part del debat ha girat al voltant de la mobilitat, el que ha estat ben rebut per Gordó –que també és la comissionada per l’Emergència Climàtica–, que ha defensat projectes que busquen una mobilitat més sostenible com ho és la implementació de l’anella verda.

El darrer dels eixos de treball d’aquest mandat era l’orientació i l’emancipació, que ha tingut tres conclusions per part del jovent. D’una banda, proposen realitzar més xerrades i activitats sobre les alternatives al batxillerat. D’altra, demanen començar a treballar amb contractes i nòmines. Finalment proposen una assignatura aglutinadora que es podria anomenar Com encarar la vida adulta amb la finalitat de formar-se en afers com factures, la declaració de la renda, drogues, sexe, independència i el món adult en general. Simarro ha agraït les aportacions perquè serveixen per guiar la tasca del govern.

A més, tot i que la sessió ha servit per donar compte dels acords i propostes del Consell municipal, els dos presidents també han explicat que un dels seus companys, Joan Gimeno, ha participat en el Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència. La sessió del Consell ha estat breu i una forma de recollir la feina feta per 23 representants d’11 centres educatius: l’Angeleta Ferrer, l’Arnau Cadell, el Leonardo da Vinci, el Joaquima Pla i Farreras, l’Avenç, l’Europa, el Thau, el Pureza de María, La Farga, el Viaró i el Creanova.

Notícies relacionades